Excelsior is het seizoen 2015-2016 afgelopen zaterdag begonnen met een overwinning. In een bloedheet Hoek van Holland wonnen de Kralingers met 2-6 van het Westlands Elftal. Naast de nieuwelingen Filip Kurto en Brandley Kuwas kwamen ook de testspelers Nigel Hasselbaink en Mike Havenkotte in actie in dit oefenduel.

Excelsior is nog op zoek naar een extra doelman naast aanwinst Filip Kurto en Alessandro Damen. Laatstgenoemde keeper is zeker tot de winterstop niet inzetbaar vanwege een knieblessure. Momenteel zijn in Kralingen twee keepers op proef. Mike Havenkotte is afkomstig van Jong FC Utrecht en Theo Timmermans (die sinds afgelopen woensdag meetraint) stond afgelopen jaar nog onder contract bij FC Volendam.

Enthousiasme
In Hoek van Holland, waar de temperatuur zaterdag tropisch warm was, won Excelsior het eerste oefenduel met 2-6. Doelpunten waren er van Sander Fischer, Adil Auassar, Daryl van Mieghem, Tom van Weert (2x) en Carlo de Reuver. ,,Ik heb goede dingen gezien”, zei Fons Groenendijk na afloop van de wedstrijd. ,,Onder meer enthousiasme, en een ploeg die graag wilde en uiteindelijk ook een ruime overwinning boekte. Voor een eerste wedstrijd mogen we zeker niet ontevreden zijn.”

Trainingskamp
Aanstaande zaterdag speelt Excelsior de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen FC Oss. De aftrap in het Frans Heesen Stadion is om 14.30 uur. Daarna vertrekt de selectie op trainingskamp naar Delden. Daar staan op vrijdag 17 juli de oefenduels gepland tegen SV Grol (aanvang 20.00 uur) en op zaterdag 18 juli tegen Go Ahead Eagles (aanvang 20.00 uur). Op zondag 2 augustus speelt Excelsior vervolgens nog tegen Telstar en op dinsdag 4 augustus tegen De Meern.

De selectie van Excelsior speelt tijdens de voorbereiding verschillende oefenduels, zoals aanstaande zaterdag tegen FC Oss. Foto: Jan den Breejen

De selectie van Excelsior speelt tijdens de voorbereiding verschillende oefenduels, zoals aanstaande zaterdag tegen FC Oss. Foto: Jan den Breejen

Seizoenkaart
Intussen wordt het hoofdgebouw van Stadion Woudestein verbouwd. Daardoor is de administratie lastiger bereikbaar dan normaal. Komt u langs bij de administratie voor de aanschaf van een seizoenkaart of merchandise? Houd dan goed de bordjes in de gaten waarop wordt aangegeven waar u terecht kunt. Uiteraard kunt u ook een seizoenkaart aanvragen via internet: www.excelsiortickets.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)