Hotel The Slaak Rotterdam

Kunst, cultuur en activiteiten tijdens de 14e kunstroute

Op vrijdag 1 oktober opent de veertiende Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Daarna zijn twee dagen lang ateliers en culturele activiteiten te bezoeken. Op verrassende locaties is kunst, muziek en poëzie te vinden.

Digters Rotterdam

De Kunstroute Kralingen-Crooswijk is na een jaar afwezigheid terug, en hoe! De opening wordt vrijdag verricht door Anne de Haij, de directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Bij grandcafé Digters aan de Linker Rottekade wordt vervolgens onder meer een kaart gepresenteerd van een kunstwandeling door Kralingen. Er zijn optredens van het muzikale duo Sommerhus en van dichter Joz Knoop. Na de opening zijn op zaterdag en zondag tientallen ateliers van kunstenaars in Kralingen-Crooswijk te bezoeken. Op een aantal plekken zijn bovendien optredens en andere culturele activiteiten.

In Crooswijk exposeren kunstenaars van het collectief Karmijn onder de titel Diversity in Art in het participatiecentrum aan de Boezemstraat 187. Ook in Crooswijk zijn exposities te zien bij Studio KO in de Pootstraat, bij café Croos aan de Exercitiestraat en bij Peggy van Mosselaar in de Rusthoflaan.

Kunst en wederopbouw in Kralingen
In Kralingen exposeren kunstenaars in onder meer het ateliergebouw in de Lambertusstraat, in de Annastraat, Pro Rege, de Botanische Tuin Kralingen en bij Utopia in De Esch. In het heropende Galerie Kralingen, aan ‘s-Lands Werf 121, is een foto-expositie van Einar Been te zien. Bij hotel The Slaak Rotterdam is een expositie met wederopbouwfoto’s van Helmuth Tjemmes en geeft historicus Dik Vuik een lezing en een rondleiding over de geschiedenis van het Slaakhuys en omgeving.

Magazine
In de aanloop naar het kunstroute-weekend zijn 5000 exemplaren verspreid van een magazine over het programma. Het magazine is te vinden bij de locaties die deelnemen maar ook op publieke plekken in Kralingen-Crooswijk en in de hal van de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Op de website en de facebookpagina van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk is eveneens meer informatie te vinden over de deelnemende kunstenaars en de programmaonderdelen.

Alle locaties zijn zaterdag en zondag gratis te bezoeken. Kunstenaars kunnen na een periode van belemmeringen hun werk weer vrijuit verkopen en hopen op een goede publieke belangstelling. De Kunstroute Kralingen-Crooswijk is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.

Het programma van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk is ook als download beschikbaar op www.kunstroutekralingencrooswijk.nl.

(ingezonden mededeling Kunstroute Kralingen-Crooswijk)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.