De VVD Rotterdam is tegen de aangekondigde sluiting van zwembad Schuttersveld in Crooswijk en de mogelijke sluiting van de buitenbaden in Hoek van Holland en Pernis. “Recreatief sporten is erg belangrijk. Het is niet alleen gezond, maar is ook goed voor sociale contacten. Daarnaast is een zwembad een veilige omgeving voor kinderen. Het sluiten van zwembaden om gaten in de begroting te dichten is een verkeerde keuze”, aldus VVD-raadslid Maarten van de Donk.

Het sluiten van Schuttersveld is een bezuinigingsmaatregel die het College heeft opgenomen in de financiële plannen voor 2015. Rens van Overdam, voorzitter van de gebiedscommissie in Kralingen – Crooswijk, is kritisch over dit besluit: “Veel mensen maken gebruik van dit zwembad en zijn enorm boos over de voorgenomen sluiting. We zijn van plan om een bewonersavond te organiseren over de gang van zaken en onze onvrede aan het College door te geven.”

Het College is voornemens om de buitenbaden van Hoek van Holland en Pernis te verkopen of in beheer over te dragen aan een derde partij. “Stel nu dat het College geen partij kan vinden, dan mag het er niet toe leiden dat het zwembad straks gesloten wordt. Ook moet het zwembad qua openingstijden en prijzen goed toegankelijk blijven voor Hoekenezen”, aldus Arjen van der Lugt, vice-voorzitter van de gebiedscommissie Hoek van Holland. “Deze veelgebruikte voorziening mag niet verdwijnen.”

De VVD Rotterdam is dan ook de actie 010 wil sporten gestart. Op de website www.010wilsporten.nl kunnen Rotterdammers zich uitspreken tegen de bezuinigingen op sport.

Via: VVD Rotterdam