Elk jaar organiseert de Kralingse watersportvereniging KZC, gevestigd aan het Langepad, een spectaculaire afsluiting van de zeilcursus voor de jeugdleden.

Een zgn. jeugdkamp dat zich uiteraard voor een groot deel op het water afspeelt. Dit weekend werd het eiland aan de zuidzijde van de Kralingse Plas ‘bezet’ en wapperde daar fier de vlag van de jeugdige veroveraars. De tekst op de vlag: ‘Blauwalg moet weg’. En daar hebben de jeugdige watersporters groot gelijk in. Weer ging het deze zomer mis.

Uitgerekend als het ‘s zomers lekker warm wordt, verschijnt de blauwalg. Dagelijks bestuurder van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Jock Geselschap wordt er mismoedig van. Uiteraard heeft het probleem de aandacht van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Afgelopen zondagmiddag werd de ‘bezetting’ officieel opgeheven. De vlag werd, netjes opgevouwen, door Jerom van Es van KZC (links) overhandigd aan Jock Geselschap.

Beleidsmedewerker van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Esther Hoenderop (vooraan), ‘schipper’ Arno Leentvaar (aan het roer) en Jerom’s zoon Wouter waren daarvan getuige.

KZC-jeugd