Foto: © Jan Hordijk

Op zaterdag 11 februari om 15.00 uur in de Laurenskerk voert het Laurens Collegium, samen met studenten van het Codarts Kamerkoor en cursisten koordirectie, Rossini’s Petite messe solennelle uit. In de week voorafgaand aan dit concert trekken wij de wijken in voor drie gratis voorproefjes. Dit easy listening concert is bij uitstek geschikt voor wie nieuwsgierig is naar, maar nog niet zo vertrouwd is met onze muziek.

Petite messe solennelle
Op verrassende wijze zette Rossini de aloude Latijnse misteksten op muziek in zijn Petite messe solennelle. De aanleiding voor deze mis was een concert in Parijs ten huize van een graaf en gravin. De titel is een grap: er is niks ‘petite’ aan de mis, behalve dan misschien de bezetting. Rossini betrok twaalf zangers (solisten en ‘half-solisten’), twee pianisten en een harmoniumspeler. Wij kiezen voor een iets groter koor.

Laurens Kooracademie

Dit concert is één van de uitingen van onze Laurens Kooracademie: wij laten nieuwe talenten aan het woord én aan slag. Om de rijke koortraditie in Nederland ook in de toekomst veilig te stellen, is Laurens Vocaal gestart met de Laurens Kooracademie. Dit veelomvattende en ambitieuze programma is nu gestart met masterclasses voor directiestudenten, onder meer bij koordirigent en docent koordirectie Wiecher Mandemaker. Daarnaast dirigeren de studenten concerten van het Laurens Collegium en Codarts Kamerkoor, waarbij zij ook gecoacht worden door zangprofessionals.

Gratis wijkconcerten
Om meer Rotterdammers te laten genieten van onze koormuziek, trekken wij begin februari de wijken in met een voorproefje van dit concert. Dinsdag 7 februari trappen we om 15.00 uur af in de Adriaen Janszkerk in IJsselmonde. Combineer op woensdag 8 februari een bezoek aan de markt op de Hesseplaats in Ommoord met het concert om 11.00 uur bij Open Hof. Donderdag 9 februari om 15.00 uur zijn we te beluisteren in de Breepleinkerk in Vreewijk. De wijkconcerten zijn gratis toegankelijk en duren 30 minuten. Reserveren is niet nodig.

Over Laurens Vocaal
Laurens Vocaal is de nieuwe, overkoepelende familienaam van de drie koren die de organisatie rijk is: de Laurenscantorij, het Laurens Collegium en het Laurens Symfonisch. Het is de missie van Laurens Vocaal om publiek te laten ervaren hoe goede koormuziek een mens kan raken.

AGENDA
Laurens Kooracademie in Rossini’s Petite messe solennelle

Wijkconcert IJsselmonde
Dinsdag 7 februari 2023 15.00-15.30 uur
Adriaen Janszkerk Kasteelweg 50, 3077 BN Rotterdam

Wijkconcert Ommoord
Woensdag 8 februari 2023 11.00-11.30 uur
Open Hof Hesseplaats 441, 3069 EA Rotterdam

Wijkconcert Vreewijk
Donderdag 9 februari 2023 15.00-15.30 uur
Breepleinkerk Van Malsenstraat 104, 3074 PZ Rotterdam

Alle wijkconcerten zijn gratis toegankelijk, reserveren niet nodig.
Meer informatie: laurensvocaal.nl/nieuws

Concert Laurenskerk
Zaterdag 11 februari 15.00 – 16.30 uur

Laurenskerk Rotterdam Grotekerkplein 27, 3011 GC Rotterdam
Tickets € 10 – € 40

Meer informatie en tickets: laurensvocaal.nl/agendas


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.