De Drang gaat over mensen in de agrarische sector. Over met je poten in de modder staan en je klauwen uit de mouwen steken. En over dat ene ding dat van de mens een dier maakt. Noem het lust, drift of seks – beheersen kun je het niet. Vroeg of laat komt het beest naar buiten. Hoe word je dan weer mens?

Otto en Hilde hebben een succesvolle kwekerij/begraafplaats, maar het echtpaar is niet gelukkig. Het is een hard bestaan. Na een dag zwaar werk is Hilde uitgeput en komt Otto dus niet aan zijn trekken. Wanneer Hilde’s broer Fritz vrijkomt na een zedendelict, worden alle verhoudingen op scherp gezet. Bloemenmeisje Mitzi stort zich op hem. Otto wordt ziekelijk nieuwsgierig naar waarom Fritz precies was veroordeeld. En Hilde moet met harde hand orde op zaken stellen om de totale chaos te voorkomen.

‘Niemand kan personages zo goed en zo humoristisch laten praten over dingen die ze niet goed begrijpen’ zegt regisseur Lynn Schutter over haar lievelingsschrijver Franz Xaver Kroetz. Zijn werk gaat over serieuze sociale thema’s, die hij altijd brengt met een fikse dosis komedie. Maar zijn personages leven wel overduidelijk in de wereld zoals die er veertig jaar geleden uitzag. Het wordt dus tijd voor een nieuwe kijk op Kroetz. De personages in De Drang worden daarom vertolkt door een cast die overwegend queer is.

 

Kaarten: theatermooiweer.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.