Le Roy danse – De Dansende Koning. Dans en pantomime hoorden bij het muziektheater van de Barok. Bij de uitvoeringen aan zijn hof, trad Lodewijk XIV zelf op als danser in de voor hem gemaakte balletten. Hij zag de dans als symbool voor zijn heerschappij over tijd en ruimte.

Tijdens de uitvoeringen van het Ballet Royal de la nuit in 1653 werd het hele hof verbeeld. Lodewijk trad toen als zon op en kreeg daarom de bijnaam “Zonnekoning”. De oprichting van de „Académie Royale de la Danse“ markeert de geboorte van het moderne ballet.

Musica-Poetica01

Dans is het centrale thema van dit programma met composities van Lully, Erlebach en Boysen. Danseres Rachel Farr laat u daarbij kennismaken met de dansstijl van destijds.

Artiesten:
Rachel Farr, barokdans
MUSICA POETICA
o.l.v. Jörn Boysen

Musica Poetica crRachel Farr
Zangeres en danseres Rachel Farr is opgeleid aan zowel de Royal Academy of Dancing als Trinity College (London), Fontys Conservatorium (Tilburg) en aan de Universiteit Utrecht. Haar gezongen repertoire, als solist en als koorlid, reikt van de middeleeuwen tot nu. Tevens danst zij repertoire van de renaissance tot en met de vroege negentiende eeuw. Zij geeft dansles aan o.a. studenten van het Conservatorium van Amsterdam, alsmede workshops en cursussen dans. Zij maakt ook choreografieën voor barok opera producties. In 2006 richtte ze het Aeolus Barok Ensemble op en sinds 2013 is zij lid van het Klemisch Consort Berlin.

LOCATIE Pro Rege
ENTREE   €17,50 (voorverk. €15,-)
AANVANG 20:00

Bestel hier uw kaarten

www.muzikc.nl

poster