Het gedenkteken op 13 mei 2018, de dag van de onthulling. We hopen dat er ook op 13 mei 2020 bloemen zullen worden gelegd.

Evenals in vorige jaren wilde de Werkgroep Short Stirling EF357 op 13 mei, de datum van de crash van deze bommenwerper in 1943, een bijeenkomst organiseren bij het gedenkteken in Crooswijk. Door de maatregelen tegen het coronavirus kan dat helaas niet doorgaan op de manier zoals we dat hadden gewild.

Maar we willen als werkgroep toch een vorm van herdenking en leggen daarom op woensdag 13 mei zelf bloemen bij het gedenkteken. Ook u kunt uw respect voor de zeven gesneuvelde Engelse bemanningsleden tonen door op deze dag bloemen te leggen of te laten leggen. Op deze wijze houden we op een veilige manier toch een bescheiden herdenking, in de hoop dit een volgende keer weer openbaar en met elkaar te kunnen doen.

Doet u mee?
Doet u mee op 13 mei en legt u ook bloemen? We zouden dat zeer op prijs stellen. Zo kunnen we toch stilstaan bij de offers die zijn gebracht voor ’75 jaar vrijheid’.

Het gedenkteken staat in het plantsoen aan de Nieuwe Crooswijkseweg, ter hoogte van de Couwaelstraat. Hou als u het gedenkteken die dag bezoekt de richtlijnen van het RIVM aan en blijf op minstens anderhalve meter afstand van anderen.

Bij voorbaat dank voor uw betrokkenheid!

Werkgroep Short Stirling EF357

(ingezonden mededeling Werkgroep Short Stirling EF357 /  Dik Vuik)

Zie ook: desteronline.nl/crash-in-crooswijk-als-lesbrief-en-strip


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.