De dames van Amesz organiseren een klein maar fijn literair feestje op donderdagavond 5 maart, vanaf 19.30 uur in Pro Rege in Kralingen. Dat ter gelegenheid van de Boekenweek, die zaterdag 7 maart begint.

amesz

Otto de Kat

Otto de Kat

LITERAIRE AVOND:
De dames van Amesz hebben voor de literaire avond twee auteurs uitgenodigd die met Kralingen vertrouwd zijn.

De Langste Nacht
Het nieuwe boek van Otto de Kat, het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt, behoeft geen aanbeveling. In ‘De Langste Nacht’ blikt een vrouw terug op haar leven. Zij herleeft haar gelukkige jaren en haar liefdes, maar ook de oorlog keert terug in haar herinnering. Kralingen speelt een rol in dit verhaal. De Kat weet als geen ander een sfeer van weemoed en verlangen op te roepen. Zijn boeken zijn lovend ontvangen door de literaire kritiek en alle dames van Amesz houden van zijn werk.

Jan Daan Hillen

Jan Daan Hillen

Moed en Tweezaamheid
Ook het boek ‘Moed en Tweezaamheid’ van ‘dorpsgenoot’ Jan Daan Hillen speelt zich af tijdens WO II. Hillen beschrijft in zijn prettig leesbare, subtiele novelle de werkelijk gebeurde lotgevallen van een jonge Welshman die zijn leven waagt voor de bevrijding van Europa. Hillen is geboeid door de motivatie van degenen die in de oorlog een riskante keuze maakten. Hoe ga je verder als je geliefde is gefusilleerd? Hoe dapper of laf zou jij zijn in oorlogstijd? ‘Een verhaal dat je bijblijft’, aldus dame van Amesz Miriam.

De dames van Amesz zijn verheugd dat zij beide schrijvers bereid hebben gevonden om over hun boeken te komen praten en deze na afloop te signeren – op donderdag 5 maart vanaf 19.30 uur in Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam (Kralingen). U bent van harte welkom! ‘t Zou fijn zijn als u tevoren, telefonisch of per mail, laat weten dat u wilt komen.

Oosterboekhandel J. Amesz, Hofleverancier, Voorschoterlaan 145a , 3062 KM Rotterdam, tel. 010-4123638, E: info@amesz-boekhandel.nl, www.amesz-boekhandel.nl

Amesz logo