Bart van U. heeft geen spijt van de moord op zijn zus Loïs. Onder dezelfde omstandigheden zou het hetzelfde doen, zei hij dinsdag bij de rechtbank in Rotterdam. De rest van zijn verklaring was vrij onsamenhangend.

Van U. vertelde dat zijn zus hem te gronde probeerde richten. Hij zei onder meer dat zijn zus stofzuigerslangen kapot zou maken. Zijn zus zou verder “voor alles hebben getekend. Om mij opgenomen te krijgen, om mij zelfmoord te laten plegen”, aldus Van U.

Euthanasie en abortus
Van U. zei ook dat zijn zus boodschappen had gedaan waar hij niet op zat te wachten. Ook dachten Van U. en Loïs anders over euthanasie en abortus, liet hij weten.

De Rotterdammer wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van oud-minister Els Borst. Over die zaak zei hij dinsdag niets.

Verminderd toerekeningsvatbaar
De zitting ging alleen over het doodsteken van zijn zus. Zij werd in januari 2015 vermoord in haar woning aan de Oudedijk in Rotterdam. Van U. heeft bekend dat hij haar heeft gedood.

Van U. is geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Volgens zijn advocate Noëlle Pieterse komt in de rapportage naar voren dat Van U. sterk verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn.

Via: RTV Rijnmond