• Venster op muziek in de Lambertus’ viert haar eerste lustrum

Dit jaar bestaat stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’ te Rotterdam-Kralingen vijf jaar. Dit eerste lustrum viert zij door de organisatie van een feestelijk benefietconcert ten bate van Mercy Ships in de Sint-Lambertuskerk. Geheel belangeloos treden blokfluitist Hilde de Wolf, sopraan Jenny Haisma en organist/ dirigent Eric Koevoets op. Daarnaast verlenen het parochiekoor Sint Gregorius van de Sint Lambertuskerk en Vrouwenkoor ‘La Confiance’ uit Dordrecht hun medewerking. Dit levert een gevarieerd programma van klassieke muziek uit alle tijden op. De toegang tot dit concert is gratis. Na afloop vindt de collecte plaats voor Mercy Ships.

Wesendoncklieder
Het benefietconcert ten bate van Mercy Ships wordt een avond vol verrassende muziek onderbroken door een pauze. Zo is een cantate van Telemann te horen, uitgevoerd door Hilde de Wolf, Jenny Haisma en Eric Koevoets. Haisma en Koevoets brengen samen de ‘Wesendoncklieder’ van Richard Wagner ten gehore. Ook is de nieuwe mis, gecomponeerd in opdracht van stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’, van de Rotterdamse organist Aart de Kort te beluisteren, uitgevoerd door het parochiekoor. En het Vrouwenkoor ‘La Confiance’ brengt buiten (!) verstilling met Gregoriaanse liederen, verfrissing met werkjes van Michael Haydn, Albert de Klerk en Jan Mul. Tenslotte speelt Koevoets de spetterende Toccata van Widor.

Mercy Ships
Mercy Ships is een internationale christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie die hoop en genezing brengt naar de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Door gebrek aan voorzieningen, medische hulp, kennis van gezondsheidszorg en hygiëne zijn er in ontwikkelingslanden onnodige ziekten en sterfgevallen. Mercy Ships helpt de vergeten armen door het brengen van gratis hoogstaande medische zorg. Zo worden oogoperaties gedaan, gespleten lippen en verhemeltes hersteld, tumoren verwijderd, fisteloperaties gedaan en voeten rechtgezet. Daarnaast brengt zij duurzame ontwikkelingshulp door middel van voorlichting en training aan de lokale bevolking in de landbouw en gezondheidszorg. (zie ook www.mercyships.nl)

Waar en wanneer?
De deuren van de Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam- Kralingen openen op 20 september om 19.30 uur. Het concert vangt om 20:00 uur aan. De kerk is met het openbaar vervoer goed bereikbaar (metrohalte Voorschoterlaan, tramlijn 21 en 24). Parkeergelegenheid is te vinden rondom de kerk en op 5 minuten lopen bij Arboretum Trompenburg. Zie ook: www.erickoevoets.nl

(ingezonden mededeling Venster op Muziek in de Lambertus)