‘Paganini Variations in Brazilian style’

Op maandag 10 juni speelt de Braziliaanse pianist Luís Fabiano Rabello onder meer muziek van Schumann, Villa-Lobos, Chopin en Ravel in Centrum Pro Rege aan de Oudedijk 113 in Kralingen. Aanvang 20.00 uur.

Luís Fabiano Rabello is geboren in Rio de Janeiro. Hij komt uit een familie met bekende musici. Nadat hij een aantal prijzen had gewonnen in eigen land, studeerde Rabello aan het Tchaikovski Conservatorium in Moskou en het Rotterdams Conservatorium (Codarts), waar hij met de hoogste scores afstudeerde. Hij woont nu in Nederland, waar hij lesgeeft aan het Rotterdams conservatorium. Rabello is zeer actief, zowel als concertpianist, maar ook met kamermuziek. Behalve in Nederland gaf hij veel concerten in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. Hij speelde recitals (soloconcerten) in de belangrijkste concertzalen in Brazilië, maar speelde als solist ook samen met de belangrijkste orkesten van zijn land.

Programma
R. Schumann – Kreisleriana op. 16, H. Villa-Lobos – Minstrels, Impressions & Valse de la douleur, L.F. Rabello – Paganini Variations in Brazilian style, R. Gnattali- 3 Waltzes ‘Vaidosas’, F.Chopin – Nocturne op. 9 – nr. 1, Etude op. 10 – nrs. 4 en 12, M.Ravel- Gaspard de la nuit, Ondine – Le Gibet – Scarbo. De pianomuziek van de Braziliaanse componist Radamés Gnattali wordt momenteel door Rabello integraal opgenomen. De cd zal in de herfst uitkomen.

Toegang
Het concert begint om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt 15,-; studenten 5,-; kinderen tot 16 jaar gratis! Kaarten zijn verkrijgbaar via: kaarten@muzikc.nl en aan de zaal. Het concert is georganiseerd door Stichting Muzikc in samenwerking met Stichting Quercus Musica. Centrum Pro Rege, Oudedijk 113 in Rotterdam- Kralingen is gemakkelijk te bereiken met de metro en de tram. Opmaat Dit is opmaat voor een serie pianoconcerten in Centrum Pro Rege. Het gaat verder met een serie van 4 concerten door de beroemde Franse pianist Jean-Bernard Pommier. Hij speelt dan pianosonates van Beethoven. Toegang: 22,- per concert. De prijs voor de passepartout, dat toegang geeft tot allevier concerten van Pommier bedraagt slechts 70,-. Informatie : www.muzikc.nl. U kunt nu al plaatsen reserveren via kaarten@muzikc.nl

(ingezonden mededeling Muzikc)

Luis Fabiano