Het bestemmingsplan voor het Noordelijk Niertje in Kralingen moet beter dan het voorstel van het college van B&W. VVD-burgerraadslid Jan-Willem Verheij: “De verkeersdrukte is al jaren een probleem in deze woonwijk. Elke ochtend en avond zijn er opstoppingen en onveilige situaties omdat het verkeer alleen via twee smalle straten de wijk in en uit kan. Als het oostelijke stukje van de wijk ook bebouwd wordt, zal dat nog erger worden. Daarom moet er voor het nieuwe wijkje een aparte aansluiting op de Kralingse Zoom komen.” Tijdens de hoorzitting deze week over het nieuwe bestemmingsplan bleken er veel zorgen te zijn over de verkeerssituatie. Dankzij de VVD komt er op korte termijn een plan om de overlast aan te pakken.

Het is de bedoeling dat op dit stukje grond in Kralingen-Oost 58 woningen worden gebouwd. “Het is altijd het plan geweest dat er woningen worden gebouwd op die locatie. 58 woningen is echter wel veel voor zo’n klein gebied. Het is ook de vraag of rijtjeshuizen met hun voordeur aan de Kralingse Zoom verkocht kunnen worden. Bouwen op vrije kavels die wat verder van de weg liggen, zou hier een oplossing voor zijn. Dat past ook veel beter bij het karakter van de rest van de wijk”, aldus Verheij.

Op 4 maart spreekt de raadscommissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte verder over het bestemmingsplan. Dan moet ook duidelijk zijn of de zorgpunten van de bewoners voldoende zijn opgelost.

Afbeelding: Google streetview

Meld u aan voor onze nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)