De VVD is voorstander van één centraal loket voor ondernemers. Bij dit loket moeten ondernemers terecht kunnen met al hun vragen over belastingen, vergunningen en regels.

Hierdoor kunnen ondernemers gemakkelijker, eenduidiger en veiliger gegevens uitwisselen. “Door het creëren van één aanspreekpunt voor ondernemers wordt voorkomen dat zij steeds opnieuw aan gemeentelijke instanties gegevens moeten doorgeven”, aldus VVD-lijsttrekker Jeannette Baljeu.

Een ondernemer moet nu naar verschillende instanties van de stad om zaken te regelen. Voor het aanvragen van een terrasvergunning moeten er bijvoorbeeld allerlei gegevens en formulieren ingevuld worden. Voor het aanvragen van een horecavergunning moeten voor een groot deel dezelfde gegevens worden ingevuld, maar dan in andere formulieren. Dit kost veel tijd en leidt tot onduidelijkheid over welke procedures een ondernemer moet volgen. “Met één centraal loket kunnen we ondernemers beter helpen. Het is servicegericht en maakt het voor ondernemers aantrekkelijker om zich in Rotterdam te vestigen”, aldus Baljeu.

Via: VVD Rotterdam