Het Noordplein: poort naar het achterland
Schepen vol komkommers, slakroppen, kolen, en tomaten. Gekweekt voor de Rotterdamse markt in het Westland. Tot in de jaren ’60 van de vorige eeuw vormde het Noordplein dé schakel naar het achterland van Rotterdam. Via de rivier Rotte brachten boeren uit het Westland hun waar naar de veiling en (groothandels)markten op en rondom dit volksplein om de Rotterdammers van groente en fruit te voorzien.

Aanvoer vanuit het Westland via de Rotte is helaas niet meer mogelijk: sluizen hebben de route onderbroken. Maar het Noordplein leent zich uitstekend voor misschien wel het oudste volksevenement dat we kennen: een boerenmarkt. Maar dan van nu en 100% Rotterdams: een markt om groos op te zijn. Het Noordplein en de Rotte: 50 jaar na dato wederom de poort naar het achterland van Rotterdam. Met misschien wel platte schepen vol komkommers!

De Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein
Aan Rotterdamse Oogst de opdracht om in 2013 een 100 % Rotterdamse variant van een ‘boerenmarkt’ op het Noordplein te ontwikkelen. De plek met aanbod van boeren en buren, passende marktprijzen én ruimte voor kwaliteit, innovatie, cultuur en nieuw ondernemerschap. In 2013 als ontwikkelingstraject en in 2014 en verder als zelfstandige activiteit. De radars werken hier op volle toeren: hoe gaat deze markt op deze nieuwe plek eruit zien, moet er een nieuwe naam komen, hoe zou het non-foodaanbod eruit kunnen zien, is er ruimte voor een marktLab, voor makers van Eigengemaakt en hoe kunnen ook boeren/producenten die eigenlijk geen tijd/ruimte hebben voor de markt een plekje krijgen?

Een hoop te doen dus. Wat in ieder geval blijft staan is dat de markt op het Noordplein meer wordt dan een markt! Gezelligheid, creativiteit en ambachtelijkheid staan voorop. Er is een terras, muziek, vermaak en bijzondere verrassingen voor jong & oud. Uiteraard afgestemd op wat het seizoen te bieden heeft.

Maandelijks Oogstmarkt op het Noordplein

Over de Rotterdamse Oogstmarkt
Hé groosert (m/v), ga je mee naar de mart?
De zaterdagse boodschappen doe je op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein! De meest feestelijke markt voor boeren uit de omgeving van Rotterdam en buren uit de stad. Van kaas uit Streefkerk, mosterd uit Goudswaard tot kroten uit eigen stad. Van groente uit Strijen tot eieren uit de Vierhavens. Producten waar we met recht groos op zijn. Ruim veertig kramen met regionale en seizoensgebonden producten, en niet alleen om op te eten. Dat in een lekker Rotterdamse omgeving, op de plek waarvandaan van oudsher de stad gevoed werd: het Noordplein.

De Rotterdamse Oogstmarkt is meer dan een markt! Gezelligheid, creativiteit en ambachtelijkheid staan voorop. Er is een terras, muziek, vermaak en bijzondere verrassingen voor jong & oud. Uiteraard afgestemd op wat het seizoen te bieden heeft!

Iedere eerste zaterdag van de maand, behalve januari en augustus.
Dat is dus op: 2 feb, 2 mrt, 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli, 7 sep, 5 okt, 2 nov, 7 dec.
Van 10:00-17:00 uur op het Noordplein

Meer informatie is te vinden op onze website: www.rotterdamseoogst.nl

Een greep uit onze deelnemers
Bio aan Huis met zelfgeteelde groente uit de Hoeksche Waard, Wild Vleesch met de Rotterdamste worst, brood van het Vlaamsch Broodhuys, geitenkaas van Mooimekkerland, MosterdenMeer uit Goudswaard, vlees van de Vrije (dubbeldoel) Koe, Noot & Zo met eigengebakken keramiek, de Buytenhof met Rhoonse appelsap en meer, groente Uit Je Eigen Stad, stadse honing van imker BijBouna, Haute Friture van Fritez, lekkerheden van Lab.Luilekkerland, Goudse Oplegkaas van kaasboerderij Captein, lokaal gebrande koffie van Schot, Nieuw Tuinzight met Westlandse Druiven, stadslandbouw uit Schiebroek, e.v.a.

Kortom, volop geboer, gekook, gestook, gekeuvel, gebak, gevent gebouw, gefik, gezelligheid, gebikkel en groos op het Noordplein!

Maandelijks Oogstmarkt op het Noordplein