Rotterdam – De politie beschikt over aanwijzingen dat de sinds 1 juli vermiste Rotterdammer Ricardo Kooij het slachtoffer van een levensdelict is geworden. Op basis van deze aanwijzingen is woensdag een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden.

Vermissing
Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing en het mogelijke misdrijf. De politie is een grootschalig onderzoek gestart en doet met een team van twintig rechercheurs onderzoek naar het mogelijke misdrijf.

Op 1 juli meldde een bekende van Ricardo Kooij bij de politie dat hij werd vermist. Vrienden en familieleden hadden de man sinds 14 juni niet meer gezien of gesproken. De man, met de bijnaam Nookie, was voor het laatst gezien in Zevenkamp, maar leidde een zwervend bestaan. Hij was zodoende al eens eerder langere tijd ‘buiten beeld’ geweest voor zijn familie. Hij werd voor het laatst gezien in de wijk Zevenkamp. De melding van vermissing werd opgenomen zodat politieagenten in de regio naar de vermiste man konden uitkijken. Ook werd de verdwijning van Kooij op www.politie.nl geplaatst en via social media verspreid. Sinds deze week is het onderzoek naar de vermissing in de versnelling gekomen en wordt serieus rekening gehouden met een misdrijf.

Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de vermissing van Ricardo Kooij of over zaken die in verband zouden kunnen staan met een eventueel levensdelict. Getuigen kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Ricardo Kooij. © Politie

Ricardo Kooij. © Politie

Politie.nl