Voor zijn  ‘onvermoeibare inzet voor de goede zaak’ ontving Richard Jongste op donderdag 26 oktober uit handen van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de prestigieuze Rotterdamse Drs. H.H. Horstingprijs.

De ‘goede zaak’ is een breed begrip, dat zowel terugslaat op de bijdrage aan tal van Rotterdamse  culturele, sociaal-maatschappelijke en historische activiteiten waaraan de naamgever van de prijs een actieve bijdrage leverde, als op de activiteiten van Richard Jongste zelf. Hij ontving deze ‘oeuvre-prijs’ met name voor zijn jarenlange inzet voor het CHIO en voor zijn betrokkenheid bij de restauratie van het koninklijk jacht ‘Piet Hein’.  Ook vanuit diverse andere (bestuurlijke) functies heeft Richard Jongste bijgedragen aan versterking van het culturele en sociaal-maatschappelijke klimaat in de stad.

Wie Richard kent, weet dat hij een netwerker ‘pur sang’ is en dat hij veel mensen en organisaties aan elkaar weet te verbinden. Voor hem is relatiemanagement identiek aan wat de Fransen noemen ‘mes amis de mes amis’ en wat in hedendaags jargon de ‘inclusieve samenleving’ wordt genoemd. Zonder vooroordelen met mensen omgaan, kansen zien en kansen delen, doelgericht te werk gaan en afspraken nakomen. Met deze stijl weet hij op veel terreinen resultaten te boeken.

De jury, met vertegenwoordigers uit alle geledingen van de Rotterdamse samenleving, sprak haar waardering uit voor de Jongstes  bijdragen aan ‘de goede zaak’ en reikte hem naast een kunstwerk van George Belzer een geldbedrag ad €2500,- uit, te besteden aan het goede doel van zijn keuze

Fotografie: Mirjam Lems www.mirjamlemsfotografie.nl

De Laurenskerk.

In 2007 werd deze prijs ingesteld als eerbetoon aan Hans Horsting die onder meer als secretaris van de Rotterdamse Kamer van Koophandel en vor H Horsting die onder meer als secretaris van de Rotterdamse Kamer van Koophandel en voorzitter van Historisch Genootschap Rotterodamum in totaal bij zo’n 73 stichtingen betrokken was.

Richard jongste:”Ik ben behoorlijk actief in het Rotterdamse maar dat aantal is voor mij niet te evenaren.  Het is een enorme eer dat ik met deze prijs nu toch in enigszins in de voetsporen van Hans Horsting mag treden.”

Hoewel de bestuurlijke activiteiten losstaan van de bedrijfsvoering van de Maasmond Groep wordt op alle fronten ‘de hand van de meester’ herkend. Ook het bedrijf groeide onder leiding van Jongste uit van een Rotterdams schildersbedrijf tot een nationaal vastgoedonderhoudsbedrijf en  projectinrichter.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.