Met een gezellig buurtfeest namen omwonenden en gebruikers van het Marnixplein afscheid van hun ‘oude’ plein. Portefeuillehouder Jock Geselschap gaf het startsein voor de herinrichtingswerkzaamheden om van het Marnixplein een groen buurtplein te maken. Vanaf 26 september gaat het plein daadwerkelijk op de schop.

Op woensdag 11 september was het druk op het Marnixplein; er werd op feestelijke wijze ‘afscheid’ genomen van het oude stenige plein. Symbolisch brak Jock Geselschap het plein open en op de losgewrikte stoeptegels maakten kinderen een mozaïek met de woorden ‘Crooswijk Werkt’. Het was een middag vol sport- en spel georganiseerd door Thuis op Straat, er waren heerlijke hapjes door de buurtmoeders gemaakt en Stichting Buurtlab had leuke activiteiten in de buurtmoestuin. De opening vond plaats samen met wethouder Alexandra van Huffelen en directeur Havensteder Peter van Lieshout om te benadrukken dat deelgemeente Kralingen-Crooswijk, gemeente Rotterdam en woningcorporaties Havensteder en Woonstad de handen in een geslagen hebben om Crooswijk op de kaart te zetten als een wijk waarin het goed wonen, werken en opgroeien is. Dit gebeurt onder de noemer van het uitvoeringsprogramma ‘Crooswijk Werkt’.

marnixplein

Betrokken bij het plein
Bijzonder was het interview dat leerlingen van de aangrenzende Oscar Romeroschool hadden met de bestuurders. Hen werd het hemd van het lijf gevraagd over het waarom en hoe van het nieuwe buurtplein. Jock Geselschap was verheugd dat de kinderen zo’n belangrijke rol speelden tijdens de middag: “Het is duidelijk dat de kinderen zich erg betrokken voelen bij het plein en dat is goed. De deelgemeente kan mooie plannen hebben en een prachtig plein aanleggen, maar het moet echt een plein van de bewoners worden. Dan voelen gebruikers zich verantwoordelijk voor wat er op hun buurtplein gebeurt en is het niet alleen een mooie plek om te zien maar ook een plek die sociaal een bijdrage voor de buurt heeft.”

Planning
Naast het opnieuw aanleggen van bestrating worden bomen en struiken aangeplant, een grasgazon aangelegd, en nieuwe speeltoestellen en lichtmasten geplaatst. Uit veiligheidsoverwegingen is het Marnixplein tijdens de herinrichting  afgesloten voor speelactiviteiten. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 22 december.

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

 

Deelgemeente Kralingen Crooswijk