Wanneer je de diagnose kanker krijgt, staat de wereld op z’n kop. Maar niet alleen die van degene die de diagnose krijgt, maar ook die van een partner, familie en anderen er omheen. Iemand gaat vaak zware behandelingen in en er verandert fysiek heel veel. Naasten van mensen met kanker voelen zich soms erg machteloos. Degene van wie je houdt heeft pijn, is verdrietig, en je kunt alleen maar toekijken. Woorden zijn er niet altijd te vinden en soms ben je gewoon even uitgepraat.

De stichting ‘Voor Jou, een mooi moment voor mensen met kanker’ heeft een manier gevonden om toch iets te kunnen ‘doen’ als je je zo machteloos voelt of gewoon als je iets wilt betekenen voor iemand met kanker. Namelijk door middel van een eenvoudige massage. Mensen met kanker worden vaak alleen nog maar functioneel aangeraakt in het kader van hun behandelingen. Een moment van ontspanning door middel van voet of handmassage kan zoveel verlichting en troost geven. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat mensen met kanker door massage beter slapen en minder pijn en angst ervaren. Natuurlijk kun je daarvoor naar een professionele masseur. Maar het is toch heerlijk als je dit ook in de thuissituatie kunt krijgen? Masseren kan iedereen. Er zijn voor iemand door aan te raken, op een liefdevolle manier, dat is eigenlijk de kern. In een korte cursus leer je dit in twee avonden. Met een duidelijk naslagwerk met fotomateriaal leer je eenvoudige en gemakkelijk toepasbare massagetechnieken en leer je ook waar je op moet letten en wat je wel en niet kunt doen.

Dankzij sponsoring en donaties kunnen we deze cursus voor slechts 10,- aanbieden (voor twee avonden, inclusief koffie en thee). Fijn is om uw naaste met kanker mee te nemen. Als dit niet lukt, hebben we uiteraard ook iemand om op te oefenen.

Deze cursus wordt gehouden in Rotterdam-Kralingen aan de Oudedijk 221-B