Meer dan 10.000 euro bijeengezwommen voor Fight cancer tijdens Zwemmarathon Oostelijk Zwembad

Twaalf teams gemotiveerde zwemmers zwommen zaterdagavond 5 november onafgebroken 6 uur achter elkaar tijdens de Zwemmarathon in het Oostelijk Zwembad, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: Fight cancer ((http://www.fightcancer.nl/). Zij werden hierbij gesponsord door vrienden, familie, bedrijven en kennissen. De teams die deelnamen waren de Bleije Wagters, L.A.C. Rotterdam, de Longafdeling Erasmus MC, Team Carlos, RSW, Ragnar, Vrb1, Zevenkamp, de Waterslakjes, de Rotterdamse Watervrienden, de Zwemrakkers en de Zwemridders.

Maarten van der Weijden
Ook Maarten van der Weijden, oud-Olympisch kampioen Open Water Zwemmen en ambassadeur van Fight cancer was aanwezig. Hij zwom in zijn eentje 6 uur achter elkaar, een totale afstand van 21 km!

Onderzoek en preventie
Het was een gezellige en sportieve avond, waarbij team RSW het grootste aantal banen zwom. Maar uiteindelijk ging het natuurlijk om het goede doel. Er werd het schitterend bedrag bij elkaar gezwommen van ruim 10.000 euro! Dit bedrag komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en preventieprojecten.

oostelijk-zwembad-zwem-marathon-2016

Maarten van der Weijden, links en directeur Oostelijk Zwembad Alfred van Doorn.

Bedankt!
Fight cancer en het team van het Oostelijk Zwembad willen alle sponsoren en Maarten van der Weijden bedanken voor hun bijdragen en natuurlijk alle teams voor hun onvermoeibare inzet!

(ingezonden mededeling Sportfondsen Rotterdam / Marscha Wijsman)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]