Als ondernemer kan het zijn dat je op een gegeven moment werkt dat jouw website het minder goed doet dan je gehoopt had of gewend bent. Misschien kwamen er eerst elke dag wel 200 bezoekers naar jouw website, en zijn dat er nu nog maar 100. Dit wil je natuurlijk oplossen. De kans is groot dat je hier te maken hebt met een lagere zoekpositie dan je voorheen had. Dat kan ervoor zorgen dat mensen jouw site minder snel vinden en dus ook niet veel mensen naar jouw website toegaan. Hoe los je dit dan op?

Gebruik de juiste tools
Er bestaan verschillende tools die jou helpen met het geven van inzicht in de traffic die naar jouw website gaat. Zo zie je bijvoorbeeld wanneer mensen naar jouw website komen, welke pagina’s ze bezoeken en hoe lang ze blijven hangen. Ook zie je bijvoorbeeld waar ze op zoeken om bij jouw site terecht te komen. Als je dit weet, kun je ook stappen gaan nemen waardoor mensen bijvoorbeeld langer blijven hangen of jouw site sneller vinden. De juiste tools zijn dus erg belangrijk en handig om te gebruiken.

Een goed zoekwoordenonderzoek is belangrijk in SEO Nederland. Je kan op die manier namelijk zien wat mensen werkelijk intypen om jou te vinden, en je kan kijken naar welke woorden jij wil dat mensen zoeken om bij jou terecht te komen. Je hebt hier zelf namelijk best wel veel invloed in. De zoekwoorden die voor jou als bedrijf belangrijk zijn, kun je namelijk goed gebruiken in bijvoorbeeld artikelen, als koppen, linkjes, ga zo maar door. Het kennen van de juiste zoekwoorden is dus erg belangrijk.

Doe je het zelf of geef je het toch uit handen?
Zie je even door de bomen het bos niet meer en weet je niet goed welke stappen je moet ondernemen? Dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om het werk over te dragen aan professionals van bijvoorbeeld een marketingbureau. Zij beschikken over de juiste tools om te kijken waar dingen mis gaan en wat er moet gebeuren, en weten dan vervolgens ook hoe ze het probleem aan moeten pakken en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat het weer de goede kant op gaat met de traffic die naar jouw website gaat. Je hoeft niet bang te zijn dat dit een hoop zal veranderen. Alle stappen worden met jou doornomen en overlegd, en je zal altijd de baas blijven over jouw eigen website. Dat is wel zo fijn, toch?

(ingezonden mededeling)