• 26 mei 2014 t/m 19 juni 2015: 60 liftstoringen

De Ster is 19 juni op bezoek bij Anneke Pontello en Ton van Zessen in hun plezierige woning op de 4e etage aan de Boermarke op het Slachthuisterrein in Crooswijk. Ook aanwezig zijn de buren Riet Geleijnse en Fred Hoogenstrijd. De reden van het bezoek: de falende lift van het portiek nrs. 101 t/m 171. Dan ga je toch naar je huisbaas Havensteder? Ja dat deden ze, maar het heeft tot nu toe niet geholpen.

Het echtpaar Pontello-Van Zessen ging in 2000 wonen aan de Boermarke. In juni 2012 werd de lift gerenoveerd. Dat duurde bijna 3 weken en de bewoners kregen geen vervangende lift. Merkwaardig, gezien het ‘hoge rollatorgehalte’ van de (imiddels) 55-plus flat. De lift had het tot dan prima gedaan, maar daarna ging het goed fout. Er volgden na de renovatie tientallen storingen en aan het einde van dat jaar tot begin 2013, de kerst en oud & nieuw periode, deed de lift het gedurende 9 dagen domweg niet. Door Havensteder werden daarna ‘mooie beloften gedaan’, volgens Anneke Pontello, maar pas begin 2014 volgde de tweede renovatie – met wéér geen vevangende lift voor de bewoners. Een ramp omdat er veel gehandicapten in de flat wonen: o.a. long- en hartpatiënten, slechtzienden, Ook zijn er enkele bewoners die een scootmobiel- en/of een rolstoel voor hun mobiliteit moeten gebruiken. Daarmee kom je de trappen niet op en af.

De tweede renovatie bracht ook niet het zozeer gewenste soelaas. Ton van Zessen houdt het keurig bij: 60 storingen vanaf 26 mei 2014. Misschien zijn er weer bijgekomen sinds 19 juni?

Paaltje
Anneke Pontello heeft 33% longcapaciteit (sinds haar geboorte) en gebruikt een electriche rolstoel en een scootmobiel. Die scootmobiel laat ze doorgaans beneden staan. Dat markeert ze omdat Havensteder ‘vermoedt’ dat de scootmobielen en de rolstoelen tegen de liftdeuren aanknallen en die zo beschadigen, met de alle gevolgen vandien. Havensteder heeft zelfs als oplossing aangedragen om een paaltje in de lift te plaatsen om te voorkomen dat de scootmobielen naar binnen kunnen(!). Anneke weet zeker dat er maar enkele bewoners zijn die met scootmobiel en al de lift ingaan en zij heeft nooit geconstateerd dat het daarbij ruw toeging. En, vindt Anneke, als je er een 55-plus flat van maakt, dan moet de lift toch bestand zijn tegen scootmobielen? Het lijkt erop dat Havensteder slechts in naam een 55-plus flat verhuurt, want er zijn geen extra maatregelen genomen, zoals aanpassingen bij de drempels voor rollators, e.d. en anti-slip vloeren op de galerijen. Anneke verzon de kop boven dit artikel: ‘Havensteder laat bewoners zakken’.

Boermarke

Riet Geleijnse
Buurvrouw Riet Geleijnse woont vanaf de oplevering in 1984 in haar huis aan de Boermarke. Ze is 85 jaar en nog steeds zeer actief voor het Wijkorgaan Crooswijk (bewonersorganisatie). Ze loopt slecht. Zij zal deze kwestie die al veel te lang duurt weer aan de orde stellen tijdens de eerstvolgende vergadering van de bewonersorganisatie.

Fred Hoogenstrijd
Na een ernstig verkeersongeluk in 1975 lag buurman Fred Hoogenstrijd langdurig in coma. Toe hij daaruit kwam was er van alles mis met zijn coördinatie en evenwichtsgevoel. Ook spreekt hij moeilijk, maar geestelijk is hij 100 procent. De trap op en af is ook voor hem problematisch. Hij woont zo’n 13 jaar aan de Boermarke.

Op verzoek van Anneke gaat een flinke club bewoners op de foto, bij de lifdeuren beneden. Riet Ge – leijnse helemaal links en Fred Hoogenstrijd naast haar; Anneke Pontello, in het rood, 5e van links en haar partner Ton van Zessen staat rechts van haar.

De bewoners van het portiek Boermarke 101 t/m 171 willen maar één ding: een nieuwe lift. Geen lapmiddelen meer alsjeblieft.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]