De Eurekaweekcommissie begon al parttime in januari, in april werd het fulltime

Kamer 212 in de ’N Building’, campus Woudestein aan de Burg. Oudlaan in Rotterdam-Kralingen, dáár zetelt de 8-koppige Eurekaweekcommissie, bestaande uit 7 studenten en 1 ex-student. Allen vrijwilligers. Zij regelen de Eurekaweek, de introductieperiode studie en stad, voor de aankomend studenten.

In januari zijn ze al parttime gestart en in april werd dat fulltime. Voor de studenten geldt dat  zij naast het vele werk voor de commissie niet gewoon kunnen studeren. Zij doen het werk voor de commissie als onderdeel van het ‘tussenjaar’, dan wel ‘bestuursjaar’ dat ze hebben opgenomen na het behalen van hun bachelorsdiploma. Het komend studiejaar gaan ze verder met de masterstudie.

Grote foto, linker rij, van voren naar achteren:

Magomed Aliev – deelnemers en gidsen

Loek Wijnhoven – promotie en communicatie

Vera Batelaan – interne betrekkingen

Ruben Rekers – penningmeester

Rechter rij, van voren naar achteren:

Lotte Rockx – events en logistiek

Tessa Boon – acquisitie

Mirte Koutstaal – acquisitie en relaties met sponsoren

Lourens Coumou – voorzitter en verantwoordelijk voor veiligheid

Magomed Aliev behaalde het diploma ‘International Bachelor of Economics and Business Economics. In augustus 2016 was hij al gids. “We begonnen met een verlegen groepje”, weet hij nog en hij vindt zijn deelname aan de Eurekaweekcommissie ‘een logische progressie’.

Loek Wijnhoven is bachelor bedrijfskunde en is inmiddels verdergegaan met de masterstudie Marketing Management. Hij hoopt juli 2018 klaar te zijn.  “Je werkt met z’n allen naar één punt en gaat met een knal eruit”. In 2013 deed hij als aankomend student mee en in augustus 2016 was hij crewer.  Wat hem aantrekt in het werk in de commissie? ‘Het managen van processen’.

Vera Batelaan is bachelor Internationale Communicatie en Media. In september wil ze verder met de masterstudie Human Resource Management. Ze maakte een ‘wereldreis’ in haar tussenjaar en bezocht o.a. Mexico en Libanon, met Up with People (regelt gastgezinnen voor studenten op reis).

Ruben Rekers deed 2 bachelorstudies, economie en rechtsgeleerdheid. In september wil hij verder met de masterstudie Ondernemingsrecht. “Heel Rotterdams”, zegt hij.  Waarom in de Eurekaweekcommissie? “Stukje academische vorming, ontwikkelen ‘soft skills’, is zijn antwoord.

Lotte Rockx deed Communication & Media. Het komende studiejaar gaat ze verder met Marketing Management. In 2013 nam ze deel aan de Eurekaweek: “Zo leuk, dit gaan we zelf organiseren”, zei ze toen tegen een groepsgenoot (inmiddels gestopt met de studie).

Tessa Boon deed Internationale Communicatie & Media en gaat het komende studiejaar verder met Media & Business. In 2013 was ze deelnemer en ook al eens gids. “Het is een uitdaging om zoiets groots neer te zetten met z’n achten, op een leuke manier, met leeftijdsgenoten”.

Mirte Koutstaal is nog bezig met haar bachelorstudie International Business Administration. Ze wil verder met de masterstudie Marketing & Sales. In 2014 was ze deelnemer aan de Eurekaweek en in 2015 en 2016 was ze gedurende de Eurekaweek ook al actief, respect. als gids en voor de studievereniging St. Laurentius. Mirte: “Samen toewerken naar een groot evenement, dat trekt mij aan”.

Lourens Coumou is voorzitter van de Eurekaweekcommissie 2017. Hij deed eerst de bachelorstudie psychologie en maakte vervolgens de masterstudie bedrijfskunde – Organisational Change & Consulting af. “Ik wil mezelf ontwikkelen en praktijkervaring opdoen”, zegt hij. Na de Eurekaweek wil hij een wereldreis maken, naar Nepal en naar het ‘basiskamp’ van de Mount Everest, op 5.500 meter hoogte (!).


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)