Herkenbare beelden dader

Een man zoekt tijdens een metrorit ruzie met een medepassagier. Maar het blijft niet bij woorden. Ondanks het feit dat de aangesproken man niet reageert, haalt de agressieve man plotseling uit. Er ontstaat een worsteling en het slachtoffer raakt flink gewond. De dader is gefilmd en wordt gezocht.

Omdat hij maar een kort ritje in de metro voor de boeg heeft, stapt het slachtoffer op vrijdagmorgen 3 november 2023 omstreeks 8.45 op station Capelse Brug in het achterste treinstel van de metro richting De Terp. Plotseling roept een medereiziger dat hij hem niet moet aankijken. Iets wat de aangesproken man overigens niet doet, want hij kijkt naar buiten. Vervolgens eist de verdachte diverse malen dat het slachtoffer ergens anders moet gaan staan.

Dit gebeurt niet dus vindt de verdachte het nodig geweld te gebruiken. Het slachtoffer krijgt twee klappen op zijn hoofd, maar slaat terug. Vervolgens gaat de verdachte los. Hij slaat het slachtoffer keihard tot bloedens toe en als hij tegen de stoelen valt geeft hij hem een knietje en werkt hem uit de trein op metrostation Slotlaan.

Het slachtoffer strompelt naar buiten en gaat op het perron op een bankje zitten. De dader blijft achter in de metro. Een voorbijganger bekommert zich om de gewonde man en raadt hem aan aangifte te doen. Dat doet hij en wordt vervolgens naar de huisartsenpost gebracht.

De verdachte is een licht getinte man. Hij is tussen de 28 en 35 jaar oud en hij heeft mogelijk een stoppelbaardje. Die vrijdagmorgen heeft hij een bruin/oranje trui aan, verder een witte pet op en Apple airpods in zijn oren. Naast hem staat een rugtas van Basic Fit met een witte streep. Het was tijdens het incident niet druk in de metrotrein en op het perron. Maar toch roept de politie getuigen op zich te melden.

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.