Donderdag 15 januari is de ontroerende en grappige theatervoorstelling ‘Meysara’ van het Rotterdams Wijktheater (RWT) te zien in Theater Zuidplein. Drie sterke, jonge Rotterdamse moslima’s zoeken het podium op en delen hun persoonlijke verhaal. Over wat het betekent om in twee werelden op te groeien, over hoe angst je vormt, over hun moeders en een héél klein beetje over Henk en Ingrid.

‘Meysara’ is het hoopvolle antwoord op een Nederland dat steeds verdeelder lijkt. Ontmoet, leef, zing en dans mee! Al is het alleen maar vanaf je stoel. Aangenaam kennis met je te maken. Aanvang 20.15 uur.

Jaoualia Ouazizi, Leyla Cakir en Fatima Lamkharrat zijn inspirerende Rotterdamse vrouwen van Marokkaanse en Turkse afkomst. Samen met het publiek gaan zij op zoek naar wie ze zijn en vragen zich daarbij af: is wie ik ben afhankelijk van jouw beeld van mij?

Ik ben Meysara van de Lage Landen. Ik ben het symbool van een generatie, het gezicht van een strijd. Misschien ook wel van een revolutie. Ik ben een wereldvrouw, maar ook een dochter, een zus, een vriendin, een moeder. Ik ben van hier en van ergens anders. Van het oosten en van het westen. Ik ben de toekomst. En mijn lievelingskleur is oranje.

‘Meysara’ is een productie van het Rotterdams Wijktheater (RWT). Het RWT maakt theatervoorstellingen die gebaseerd zijn op persoonlijke verhalen van Rotterdammers. Deze verhalen worden omgezet in een toneeltekst, professioneel geregisseerd en gespeeld door de verhaal-eigenaren zelf, in plaats van door professionele acteurs. De toegangsprijs is 5,-. Kaarten zijn via www.theaterzuidplein.nl te koop.

Theater Zuidplein, Zuidplein 62, Rotterdam, tel. kassa: 010-2030203, tel. kantoor: 010-2030207, info@theaterzuidplein.nl | www.theaterzuidplein.nl