De donkere dagen zijn weer begonnen. Een periode waarin het risico op bijvoorbeeld, ‎woninginbraken, ‪straatroven en ‪overvallen toeneemt. De zogenaamde High Impact Crimes.

De ‪‎politie zet tijdens deze donkere dagen gericht in op zogenaamde risico locaties. In het wijkteam ‪‎Kralingen‬ gaan ze nog een stapje verder, en vragen zij uw hulp! ‪‎Wijkagent‬ Marjolein Streng (@Pol_Streng) en Ilja van der Ledden ( @IljavanLedden) zijn op zoek naar enthousiaste ‪ ‎buurtbewoners die binnenkort mee willen doen aan ‪nachtpreventie. Het doel hiervan is dat bewoners en politie er samen voor zorgen dat ‪‎dieven‬, ‪‎inbrekers‬ en ‪‎vernielers‬ hun slag niet kunnen slaan.

Wat houdt de nachtpreventie in? Bewoners uit Kralingen lopen in koppels rond in de wijk. Als zij een verdachte situatie zien, melden zij dit via een direct telefoonnummer aan de wijkpolitie. De wijkpolitie zal hier dan direct op reageren. Voordat de bewoners aan hun “dienst” beginnen, is er een gezamenlijke briefing met aandachtspunten voor de wijk en voor henzelf, veiligheid staat tenslotte voorop! Aan het einde van de dienst is er ook een ‪‎debriefing om ervaringen met elkaar te delen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar marjolein.streng@politie.nl of ilja.van.ledden@politie.nl Zij zorgen ervoor dat u dan binnenkort alle informatie krijgt.

Bron: https://www.facebook.com/PolitieEenheidRotterdamDistrictRijnmondOost