Op vrijdag 16 januari zal de compositie ‘De Blinde Uil’ van Stijn van der Loo en Reza Nakisa ten gehore worden gebracht in zalencentrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen; aanvang: 20.00 uur. De organisatie is in handen van Stichting MUZIKC. Stijn van der Loo en Reza Nakisa werden geïnspireerd door het gelijknamige en beroemde boek van Sadegh Hedayat.

‘De Blinde Uil’ zal worden uitgevoerd door een muzikaal ensemble o.l.v. Reza Nakisa, met Irene Gabarron – fluit, Florien Hilgenkamp – sopraan, Paula Pantin Lopez – klarinet, Anita Sanchez – fagot, Ian de Jong – viool, Pablo de Lun – viool, Yanna Pelser – altviool en Alexis Bove – orgel.

HedayatSadegh Hedayat Sadegh
Hedayat is één van de grootste schrijvers van Iran en ‘De Blinde Uil’ wordt gerekend tot de hoogtepunten van de 20eeeuwse, Perzische literatuur. In 1950 vertrok hij naar Parijs. Een jaar later maakte Sadegh Hedayat een eind aan zijn leven. Hij werd hij begraven op Père- Lachaise, tussen vele andere beroemdheden. In ‘De Blinde Uil’ beschrijft de verteller zijn leven, liefde en angsten. De vertelling is als een koortsige droom in een tussenwereld, tussen slapen en waken, droom en delirium, leven en dood. Het verhaal vol uitwijdingen en tijdsprongen is niet na te vertellen. Een meesterwerk.

 

Reza Nakisa
Reza Nakisa studeerde na het Conservatorium in Teheran bij Geoffrey Gilbert en Trevor Wye in Kent, UK. Vervolgens volgde hij masterclasses fluit bij Aurèle Nicolet in Wenen en James Galway in Zwitserland. Hij zette zijn studie voort aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen, waar hij afstudeerde als uitvoerend musicus (fluitist) en in compositie en directie. Hij treedt op als dirigent van verschillende kamerorkesten in ons land. Hij werkte o.a. voor Codarts in Rotterdam, waar hij een orkest samenstelde met musici van verschillende nationaliteiten en conservatoria, waarmee hij Mozart’s Requiem uitvoerde in de Hoflaankerk. Hij componeerde een aantal kinderliederen, die op cd zijn vastgelegd. Hij schreef een 10-tal composities, waarvan een aantal in ons land zijn uitgevoerd en op cd gezet. Zijn strijkkwartet werd in 2011 bij Donemus in Amsterdam uitgegeven. In 2004 kreeg hij een opdracht tot het schrijven van een werk voor Fluitensemble Tutti Flutti. Dit werk is geschreven voor 12 fluiten en heet ‘Mahoor’.
Info: www.rezanakisa.nl

Stijn van der Loo
Stijn van der Loo is schrijver en componist. Zijn romans zijn onderscheiden met o.a. de Schrijversprijs der Brabantse Letteren en de Halewijnprijs, en genomineerd, zoals voor de de Libris Literatuurprijs. Voor zijn liedjes op de CD Still Crazy kreeg hij de Zilveren Harp van Conamus (thans Buma Cultuur). Stijn van der Loo is tevens de componist van de leesmuziek bij (het jeugdboek) Koningsland. De laatste jaren bracht hij naast romans en korte verhalen verschillende CD’s uit samen met tekstdichter Huub Oosterhuis, waarvoor hij de muziek componeerde. Een van hun liedjes, ‘Ken je mij?’ werd een hit in de uitvoering van Trijntje Oosterhuis, en het CD-boek ‘Requiem’ dat zij beiden maakten is nog niet toe aan zijn laatste druk. ‘Stijn en de Liefde’ is een verzameling van veertien prachtige liedjes met daaromheen veertien verhalen van de hand van Stijn van der Loo. De CD en het boek bieden een bijzondere inkijk in het werk van de schrijver/muzikant.
Info: www.stijnvanderloo.com

‘De Blinde Uil’, compositie van Stijn van der Loo en Reza Nakisa, op vrijdag 16 januari in zalencentrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen; aanvang: 20.00 uur.

Kaarten
Voorverkoop: 12,50; aan de zaal: 15,-; studenten: 5,- ; kinderen tot 12 jaar gratis.
Bestellen per email: kaarten@muzikc.nl (vermeld daarbij uw naam en het aantal kaarten).
Kaarten zijn ook te koop bij:
Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145
La Mer/Berlioz, Kortekade 14
Bladmuziek van der Heijde, Donner, Coolsingel 119.

Wijkbus
Ouderen en mensen die slecht ter been zijn en onze concerten willen bezoeken kunnen gebruik maken van de Wijkbus Wijkbus Rotterdam Centrum en Kralingen- Crooswijk. De kosten voor een enkele reis zijn 1,50 (leden) en 1,75 (nietleden). Het lidmaatschap van de Wijkbus bedraagt 5,-. Telefonisch aanmelden op 010-2171919 – Graag minimaal 1 dag voor het concert!

www.muzikc.nl

De-Blinde-Uil