Deze week is begonnen met het plaatsen van 2700 nieuwe stoeltjes in Stadion Woudestein. De blauwe stoeltjes werden daags voor de kerstvakantie verwijderd en worden nu vervangen door rode en zwarte stoeltjes. Zo zijn de clubkleuren nog meer zichtbaar op de tribunes in het stadion van Excelsior.

De selectie vertrekt aanstaande woensdag voor een trainingskamp in het Spaanse Mijas. In deze Zuid- Spaanse kustplaats zal de selectie zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Deze begint op zondag 18 januari met de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. In de eerste maand treft Excelsior maar liefst vier concurrenten, zodat al snel een belangrijke stap gezet kan worden richting een langer verblijf in de Eredivisie.

1902
Intussen wordt in Kralingen hard gewerkt, want het stadion krijgt 2700 nieuwe stoeltjes. Op de Rob Albers tribune, Robin van Persie tribune, de hoekvakken van de Henk Zon tribune en de Noord tribune worden de blauwe stoeltjes vervangen door rode en zwarte stoeltjes. Eerder werden al de blauwe (luxe) business-seats op de Henk Zon tribune vervangen door nieuwe exemplaren in rood en zwart.

Op de Rob Albers tribune en Robin van Persie tribune komen rode stoeltjes en daartussen worden met zwarte stoeltjes ‘Excelsior’ (Rob Albers tribune) en ‘1902’ (Robin Van Persie tribune) ‘geschreven’. Ook in de hoeken van de Henk Zon tribune en op de Noord tribune komen nieuwe rode stoeltjes, zo ook in het gastenvak. Tijdens deze verbouwing wordt het sta gedeelte van de Robin van Persie tribune iets uitgebreid en verplaatst naar het midden. De achterwanden van de tribunes krijgen ook een nieuwe kleur.

Imago
,,Wij zijn vorig jaar begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl die past bij het imago van Excelsior”, verklaart commercieel directeur Wouter Gudde. ,,De clubkleuren rood en zwart spelen een belangrijke rol in deze huisstijl. Onze website werd vorig jaar al in de nieuwe huisstijl opgeleverd en ook alle andere uitingen kregen dezelfde uitstraling. Alleen ons stadion had nog niet de uitstraling die wij bij deze huisstijl vinden passen. Door de vernieuwingen die nu worden doorgevoerd, krijgen wij een stadion dat past bij het imago en de kleuren van onze club”.

Net voor de kerstdagen werden de oude blauwe stoeltjes door vrijwilligers verwijderd. Deze week worden de nieuwe stoeltjes geplaatst in Stadion Woudestein.

Net voor de kerstdagen werden de oude blauwe stoeltjes door vrijwilligers verwijderd. Deze week worden de nieuwe stoeltjes geplaatst in Stadion Woudestein.

Supportersplein
Het meer zichtbaar maken van de clubkleuren in Stadion Woudestein om de uitstraling van de club te verbeteren was ook een wens van de brainstormgroep waarin mensen zitting hebben uit alle geledingen van de club. In samenwerking met de supportersvereniging realiseerde deze brainstormgroep eerder de graffitimuur voor de Robin van Persie tribune. Ook het hek bij de ingang aan de Honingerdijk werd al eerder rood zwart geschilderd en met de verplaatsing van de kassa’s naar het buitenhek werd een andere wens gerealiseerd om een soort ‘supportersplein te realiseren achter de Van Persie tribune. Op termijn moet hier ook een verkooppunt komen voor de merchandise.

De aanpassingen in Stadion Woudestein worden mogelijk gemaakt door: W&H Sports – levering van de nieuwe stoeltjes, A&M Recycling – afvoer van de oude stoeltjes en Mansveld Totaal Vastgoedonderhoud – schilderwerk op de tribunes.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110