Parkeren in de stad is een ramp en kost geld. Nu heb ik vanwege De Ster gratis parkeren in Kralingen en gratis openbaar vervoer vanwege mijn leeftijd. Dus dan kies je eieren voor je geld. Dan parkeer ik mijn auto in Kralingen bij de metro en neem nog enkele haltes de metro, totdat ik op de markt sta, waar ik moet zijn. Op de terugweg alles het zelfde, maar dan in omgekeerde volgorde. Ik ben moe van het in de stad lopen en in de metro zie ik nog een plaatsje tegenover een oude, beetje verschrompelde dame. Maar wel één met een moderne bril, rode lakjas, met dito alpinopet. Als ik ga zitten raak ik haar per ongeluk aan. Wij kijken naar elkaar, glimlachen en ik vraag: ,,Lekker naar de stad geweest?” Zij: ,,Ja, heerlijk hoor. Ik ben al vanaf 7 uur onderweg”. Ik antwoord verbaasd: ,,Al die tijd in de stad gelopen?” ,,Ja, maar niet in Rotterdam hoor. Ik ben in Amsterdam geweest”. Ik kijk om mij heen: ,,Zo, met wie bent u dan?” ,,Met niemand. Ik ga vaak alleen de hort op. Vorige week ben ik nog in Antwerpen geweest.openbaar vervoer

Heerlijk gegeten in de Jan Blomstraat vlakbij de Onze Lieve Vrouwekathedraal. In Amsterdam heb ik vandaag de lunch genomen op het Leidseplein, dat is altijd zo gezellig”. In gedachten zie ik deze oude dame door Amsterdam lopen. ,,Mag ik vragen hoe oud u bent?” ,,Achtentachtig, maar ik heb nog lang geen zin om achter de geraniums te zitten hoor”. Ze pakt haar mobiel, de laatste nieuwe van Samsung en dan ook nog die grote. Ze lacht: ,,Even mijn vriend whatsappen, dat ik er aan kom”. Ik denk aan mijn mobieltje van 30 euro, waar ik alleen maar mee kan bellen. Ik besluit dat ik toch ook maar een smartphone ga kopen. Ik moet toch ook mee met de tijd. Als oude dametjes van achtentachtig zo modern doen, kan ik toch zeker niet achterblijven?

Jacques Beket