Kunstuitleen Rotterdam lanceert een groeiende online tentoonstelling op Instagram @mondkappenou. Hiermee wil Kunstuitleen Rotterdam met elkaar een positieve blijvende herinnering creëren aan deze coronatijd. Mode- en kostuumontwerper Berend Brus, stadsdichter Dean Bowen en ontwerpstudio Vormlust namen het voortouw met een selfie met #mondkappenou.

Met #mondkappenou roept Kunstuitleen Rotterdam iedereen op een mondkapje naar eigen inzicht te bewerken. Met textielstift, naald en draad of iets anders creatiefs. Zo haalde Berend Brus zijn inspiratie uit een portret van Salvador Dali en verbergt Dean Bowen zich achter zijn geborduurde eigen handschrift.

Een uniek mondkapje voor eigen bescherming, maar ook voor die van anderen. Iedereen die een selfie plaatst met mondkapje en #mondkappenou gebruikt, kan geselecteerd worden voor de online tentoonstelling.

Rotterdams Handwerk
Het mondkapje wordt gemaakt door een aantal thuiswerkers van Rotterdams Handwerk. Mensen die noodgedwongen thuiszitten, en met een laag inkomen moeten rondkomen. Deze mensen ontvangen voor hun werk een eerlijke vergoeding.

Een mondkapje bestellen
Kunstuitleen Rotterdam biedt mondkapjes te koop aan voor 6 euro per stuk. Het bedrag van het mondkapje komt voor 50% ten goede aan Rotterdams Handwerk en 50% aan het Rode Kruis. De mondkapjes kunnen in de expo aan de Goudsesingel gekocht worden of online via info@kunstuitleenrotterdam.nl.

Meer informatie is te vinden op kunstuitleenrotterdam.nl en op instagram @mondkappenou.

Foto: Berend Brus voor #mondkappenou


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.