De Montessori Peutergroep Kralingen (MPK) viert maandag 8 juli a.s. haar 25-jarig bestaan. Er wordt ‘s ochtends een sportdag voor de kinderen met hun ouders georganiseerd. En dat niet alleen, ook wordt vrijwilligster Ria de Koning in het zonnetje gezet. Ria werkt al sinds de oprichting van de MPK als vrijwilligster op deze peutergroep. Zij werd eind mei gekozen tot één van de 50 Topvrijwilligsters van Rotterdam. Zij mocht met de andere vrijwilligers een vlag met haar beeltenis hijsen aan de Boompjes, nadat de vrijwilligers waren toegesproken door de wethouder. Uiteraard is de organisatie erg trots op Ria.

De MPK heeft vele jaren in het pand van het huidige Libanon Lyceum gezeten aan de Mecklenburglaan. In 2008 verhuisde de peutergroep naar Speeltuin Kralingen aan de Honingerdijk Sindsdien is de peutergroep onderdeel van Stichting Kinderopvang Kralingen, waartoe ook behoren de Kinderdagverblijven Marijke en Skippy en de Naschoolse Opvang De Speeltuin. De MPK is op de totale dienstverlening van SKK een mooie aanvulling, zo vertelt directeur Suzanne Dutilh.

Montessori Peutergroep Kralingen

2 tot 4 jaar
De peutergroep is er voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Ouders kiezen voor hun kind een vaste dagen combinatie (ma/di/do of ma/wo/vr). De kinderen komen drie ochtenden naar de MPK en hebben door de vaste groepssamenstelling veel stabiliteit. De leidsters bieden gerichte, voorschoolse activiteiten aan en de kinderen doen werkjes met behulp van Montessori materiaal. Voor de 3-jarigen is er ook de maandagmiddagklas. Hier worden de kinderen verder voorbereid op het leven op de basisschool.

Speeltuin
Montessori Peutergroep Kralingen speeltuinDe MPK trekt niet alleen kinderen uit Kralingen, ook ouders uit omliggende wijken maken voor hun kinderen graag gebruik van de MPK. De groepen zijn gehuisvest in het rood/witte gebouw in Speeltuin Kralingen naast Excelsior en hebben met de speeltuin een uniek buitenterrein. In de middag wordt deze zelfde locatie gebruikt voor Naschoolse Opvang de Speeltuin. Een kind kan zich geen fijnere locatie denken, met zoveel veilige, ruime en afwisselende buitenspeelmogelijkheden!

Voorsprong
Na de zomervakantie start de MPK met een derde groep. Nu voor sommige ouders de kinderopvang te duur wordt, doordat zij of zonder werk komen of minder kinderopvangtoeslag krijgen, biedt de MPK een ideale oplossing. De kinderen krijgen bij de MPK de mogelijkheid om met vriendjes samen te leren, ontwikkelen en beleven. Zodoende zijn zij beter voorbereid op het moment waarop ze naar de basisschool gaan. Kinderen hebben volgens basisschool docenten zichtbaar een voorsprong als ze gewend zijn in groepjes samen activiteiten te doen en gewend zijn om dingen van elkaar te leren. Bovendien hebben ze heel veel plezier!

Welkom
Wanneer u een indruk wilt krijgen van de (werkwijze van de) MPK, dan bent u van harte welkom om een keer langs te komen. Belt u even voor een afspraak op 010-2400092 of kom maandagochtend 8 juli a.s. gezellig naar de speeltuin om de kinderen tijdens de sportdag aan te moedigen! In de nieuwe groep die na de zomervakantie van start gaat zijn nog enkele plaatsingsmogelijkheden.

Montessori Peutergroep Kralingen

Zie ook:
www.stichtingkinderopvangkralingen.nl
3 groepen
Honingerdijk 100
3062 NX Rotterdam
Tel. 010-2131297