• Laatste update: 02-07-2013 | 15:50
  • Woordvoering: Rotterdam

Rotterdam – Een vrouw (29) en een man (30) worden in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juni in de Aegidiusstraat belaagd door in ieder geval twee onbekende mannen en met een mes neergestoken. De zwangere vrouw verliest hierdoor haar ongeboren kindje en raakt zelf zwaargewond. De politie zoekt getuigen, waaronder een aantal specifieke.

Het stel was op stap in het uitgaansgebied rond de Oude Haven in Rotterdam. Op weg naar huis werden zij belaagd en met een mes neergestoken. De slachtoffers zijn allebei in hun buik geraakt en de vrouw had in elke wang een snijwond. Het lijkt erop alsof er heel bewust in haar wangen is gesneden. De vrouw lag een aantal dagen in kritieke toestand op de intensive care. Haar vriend bracht ook een tijdje in het ziekenhuis.

Verdachten
De man met het mes had nette kleding aan en droeg een stoffen schoudertasje dat lijkt op het type van de merken Gucci, Prada of een ander duurder merk. Eén van de mannen droeg waarschijnlijk een petje. Ze namen geld mee, en renden weg richting de Lusthofstraat. Het gebruikte MacGyvermes werd teruggevonden achter een schutting aan de Aegidiusstraat. Het is belangrijk om te weten of iemand zo’n mes herkent in combinatie met de daders. Misschien is het mes in de periode voor 7 juni gekocht. En het kan opgevallen zijn dat iemand na 8 juni dat mes niet meer in zijn bezit had.

Mes steekincident Aegidiusstraat

Getuigen
De politie zoekt de inzittenden van drie Volkswagen Golfs die ten tijde van het incident naast elkaar op de Lusthofstraat stonden, maar ook naar een blank Nederlands stel op de Oostzeedijk met een oud model Opel Astra. Verder komt de politie graag in contact met de inzittenden van een auto die keerde in de Aegidiusstraat.

Op de maandag na het incident sprak een studente (20) met een journalist. Zij gaf daarin aan dat ze getuige was van het steekincident. De politie roept haar hierbij op om zich te melden omdat ze misschien belangrijke informatie heeft.

Hebt u informatie of tips?
Bel dan naar het onderzoeksteam via het algemene telefoonnummer van politie op 0900-8844. Of mail naar TGOAegidius@rijnmond.politie.nl

Foto en bron: politie.nl