Open Monumentendag staat weer voor de deur. In het tweede weekend van september openen tientallen monumenten in Rotterdam hun deuren voor belangstellenden. Ook in Kralingen-Crooswijk is van alles te doen. Van een bezoek aan de oude Heinekenbrouwerij tot een kijkje in de molens aan de Kralingse Plas. 

Heeft u de oude Heinekenbrouwerij aan de Crooswijksesingel weleens bezocht? Tijdens Open Monumentendag kunt u er een audiotour doen. En natuurlijk genieten van het uitzicht vanaf het dakterras.

Maar, er is op zaterdag 9 en zondag 10 september nog veel meer te doen in Kralingen-Crooswijk. Zo zijn er rondleidingen door gebouw The Slaak – ook bekend als Het Vrije Volk of het Slaakhuys.

Ook de Botanische Tuin in Kralingen opent haar deuren, de tuin is zondag 10 september tussen 10.30 en 16.00 uur gratis te bezoeken.

En natuurlijk doen ook de molens aan de Kralingse Plas weer mee aan Open Monumentendag. De Ster en De Lelie zijn de enige nog werkende snuif- en specerijenmolens in Nederland. De molenaars laten tijdens het Open Monumentendag-weekend zien hoe de molens werken.

Benieuwd naar andere activiteiten tijdens Open Monumentendag? Kijk op www.omdrotterdam.nl.

Via: nieuwsbrief gemeente Rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.