Moppen zijn een beetje ‘uit’. Zonde, want soms hoor ik dingen, waar ik mij gek om moet lachen. Ik ga er geen gewoonte van maken, maar vandaag wil ik er een paar met u delen. Kunt u om geen van alle lachen, dan vrees ik voor u het ergste.

  • 1. Klant: “Ober, dit stuk taart ruikt naar whisky.” De ober gaat 2 stappen achteruit en vraagt: “Nu nog meneer?”
  • 2. Een Belg staat met een eend in zijn armen op de markt. Vraagt een Nederlander: “Hoeveel kost die ezel?” Zegt de Belg spottend: “Kan je niet eens zien dat dat een eend is?” Zegt de Nederlander: “Kun je niet even je mond houden, als ik zaken doe met die eend?”
  • 3. “Wilt u iets eten?”, vraagt de stewardess aan de man in het vliegtuig. “Waaruit kan ik kiezen?”, vraagt hij. “Uit ja en nee”, zegt ze.
  • 4. Op de speelplaats wordt opgeschept. “Wij zijn met drie kinderen thuis en ieder heeft zijn eigen bed…” “Wij zijn met vier kinderen en elk heeft zijn eigen kamer…” “En wij zijn met z’n vijven, en ieder heeft zijn eigen papa!”
  • 5. Hans komt uitgeput terug uit school. Vraagt zijn moeder: “En hoe was het?” “Bah! We hebben twee uur Frans gehad!” Zegt zijn moeder: “Joh, je moet niet klagen, de Fransen hebben dat de hele dag!”
  • 6. Een man leest de krant en zegt tegen zijn vrouw: “Wist je dat vrouwen 30.000 woorden per dag gebruiken en mannen slechts 15.000?” Zijn vrouw antwoordt: “Dat is gemakkelijk te verklaren. Wij moeten altijd alles twee keer zeggen voordat jullie iets begrij – pen!”
  • 7. Een groep vrienden besluit samen wat te ondernemen wanneer ze 40 worden. Eerst worden ze het niet eens wat het zal worden, tot één van hen voorstelt te gaan eten in ‘De Kroon’. “Ze hebben daar een knappe serveerster en ze draagt altijd een diep uitgesneden decolleté”, weet hij en dus trekken ze erop uit. Tien jaar later zien ze mekaar weer en ook dan duurt het even voor ze het eens worden. “Laten we toch naar ‘De Kroon’ gaan”, suggereert één van hen, “het eten is daar voortreffelijk en op de wijnkaart staan echt enkele pareltjes.” Zo gezegd zo gedaan. Als ze 60 worden is het weer zover en ook nu wordt er heftig gepalaverd tot er weer een tje aan ‘De Kroon’ denkt. “‘t Is daar rustig en er wordt niet gerookt”, oppert hij en snel worden ze het eens. Rond hun 70ste verjaardag komen ze opnieuw samen en overleggen ze wat te doen. “Laten we naar ‘De Kroon’ gaan”, zegt één van hen, “je kunt er met een rolstoel naarbinnen en er is ook een lift.” De beslissing is snel genomen. Onlangs zijn ze 80 geworden en vroegen ze zich af hoe ze dat zouden vieren tot er iemand op het idee kwam om naar ‘De Kroon’ te gaan. “Goed idee”, meende één van de vrienden…, “daar zijn we nog niet geweest.”

moppen