Bach wordt door velen gezien als de belangrijkste componist die ooit heeft bestaan.Musici spelen zijn muziek graag. Er zijn talloze bewerkingen van zijn muziek voor allerleiinstrumenten en menig componist heeft een mooi thema van de grote meester gebruikt.

Bach heeft zelf zijn werken nog al eens aangepast en van veel van zijn werkenzijn verschillende versies bekend. Ook in zijn eigen bewerkingen blijft Bach de grote vakman. In de Muzikcserie ‘Bach4 Ever’ wordt de muziek van Bach als uitgangspunt genomen voor 5 bijzonder boeiende concerten met bekende musici.

henk-van-twillet-en-tjako-van-schie

Op zaterdagmiddag 17 oktober a.s. is het eerste concert van deze serie: “Bach4Ever” – Henk van Twillert en Tjako van Schie

Cellosuites
De saxofonist Henk van Twillert is vorg jaar gepro moveerd op een onderzoek naar de uitvoeringspraktijk van de muziek van Bach op saxofoon. Henk van Twillert heeft als uitvoerend musicus een grote faam, omdat hij als enige de cellosuites van Bach op saxofoon heeft uitvoerd. Een indrukwekkende prestatie. Samen met pianist Tjako van Schie voert hij ook ander werk van Bach uit. Na afloop van het concert is er een presentatie van het boek van Henk van Twillert, gebaseerd op zijn proefschrift.

image001

Kaarten
De toegangsprijs bedraagt aan de zaal 17,50,-; in de voorverkoop 15,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek (Donner), Coolsingel 119. U kunt ook reserveren via kaarten@muzikc.nl. Het is mogelijk om een passe partout te kopen voor alle concerten van de serie ‘Bach4Ever’. De prijs voor 5 concerten is dan 65.- euro.

Wijkbus
Ouderen en mensen die slecht ter been zijn en de Muzikc concerten willen bezoeken, kunnen gebruik maken van de Wijkbus. De kosten voor een enkele reis zijn 1,50 (leden) en 1,75 (niet-leden). Het lidmaatschap van de Wijkbus bedraagt 5,-. Telefonisch aanmelden: 010-2171919. Graag minimaal 1 dag voor het concert.

Programma:

  • Zaterdag 21.11.2015; 15:00 uur. “BRISK” blokfluitkwartet o.l.v. Bert Honing. “Bach4Ever” Oude en nieuwe muziek.
  • Zaterdag 12 maart 2016; 15:00 uur. Het duo “Sax & Stix”: een ongebruikelijke combinatie van saxofoon en percussie.
  • Zaterdag 19 maart .2016; 15:00. De pianist Ivo Janssen speelt Toccata’s van Bach afgewisseld met hedendaagse toccata’s van o.a. Michiel Bortslap en Louis Andriessen
  • Vrijdag 22 april 2016  Het Internationale Saxofoon Ensemble “Vento do Norte”  o.l.v. Henk van Twillert  (10 musici) spelen Bach en nog veel meer.

Zalencentrum Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam- Kralingen
Te bereiken met tram lijn 7 en de metro Calandlijn: halte Voorschoterlaan.
Parkeren in de buurt door de week na 18.00 uur en in het weekend gratis.

www.muzikc.nl