Ondanks veel grote kansen, lukte het Excelsior niet om afgelopen zaterdag in eigen stadion te winnen van FC Groningen. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord en met die uitslag was hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen niet tevreden: “Maar over het vertoonde spel wel, dus kijk ik daar liever naar”.

“Vorige week tegen FC Twente kregen we drie kansen en maakten we drie doelpunten”, zei Marinus Dijkhuizen zaterdag na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. “Vandaag kregen we zeven, misschien wel acht grote kansen en maakten we maar één doelpunt. Daarom ben ik niet tevreden met een punt, maar wel over het vertoonde spel.”

Ninos Gouriye
Dijkhuizen had gelijk, want met name in de eerste helft speelde Excelsior erg goed. “In het eerste half uur speelden we zo goed, dat we eigenlijk al met 2-0 voor hadden moeten staan.” Excelsior creëerde een aantal grote kansen, onder meer via Daryl van Mieghem en Tom van Weert, maar kreeg de bal er helaas niet in. Aan het eind van de eerste helft luwde de storm van Excelsior een beetje, maar desondanks had Excelsior een voorsprong verdiend. Die voorsprong kwam er uiteindelijk alsnog in de eerste minuut na rust. Daan Bovenberg was net als vorige week tegen FC Twente trefzeker uit een corner. Hij zette de Kralingers op een verdiende 1-0 voorsprong. Helaas leek uitgerekend het doelpunt van Excelsior de gasten terug te brengen in de wedstrijd. Na bijna een uur spelen werd het 1-1. Daan Bovenberg verloor de bal en dat werd door FC Groningen afgestraft. De treffer van Albert Ruznak was wel van grote schoonheid. Alessandro Damen, die vanavond opnieuw prima keepte, kon de gelijkmaker niet voorkomen. Waar het even leek alsof Groningen de wedstrijd daarna naar zich toe zou trekken, was het Excelsior dat uiteindelijk de meeste kansen op 2-1 kreeg. Invaller Ninos Gouriye trok de meeste aandacht. Hij deed eigenlijk alles goed, maar raakte desondanks twee keer de paal. Tot overmaat van ramp moest hij de strijd ook nog staken vanwege een hamstringblessure.

Excelsior-speler Ninos Gouriye raakte zaterdag twee keer de paal

Excelsior-speler Ninos Gouriye raakte zaterdag twee keer de paal in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Foto: Jan den Breejen

 

“Mijn ploeg ging zelfs met tien man nog op zoek naar de winst”, stelde Dijkhuizen tevreden vast. “Ik zag Kuipers en Bovenberg in de slotminuten nog mee naar voren gaan, omdat ze voelden dat een overwinning er nog in zat”. Dat lukte niet, waardoor Excelsior genoegen moest nemen met een punt.

Feyenoord
Komende zondag staat de stadsderby tegen Feyenoord op het programma. Om 16.45 uur wordt afgetrapt in de Kuip. Tickets voor Excelsior-supporters zijn te koop via www.excelsiortickets.nl. Daar kun je tevens terecht voor kaarten voor de komende twee thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen (zondag 1 maart, 12.30 uur) en Willem II (zaterdag 14 maart, 20.45 uur).

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110