Najaars festival ‘De eetbare Tuin’ in Trompenburg Tuinen & Arboretum, een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het Rotterdamse centrum in de wijk Kralingen en is een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars op zoek naar rust in een drukke stad.

Op de Oogstmarkt worden eerlijke, biologische produkten verkocht variërend van boerenkaas tot versgebrande noten, olijfolie en pesto, brood van Jordy en huisgemaakte jam en mosterd.

IDRW-Rustwat

OOGSTMARKT/IDRW 
Verkoop van biologische producten uit groot-Rotterdam. Marcel van Zomeren, chefkok van restaurant InDenRustwat kookt temidden van de oogstmarkt met eerlijke produkten. Kom proeven!

fruitshow

FRUITSHOW
Auke Kleefstra, biologisch vruchtboomkweker uit Friesland, presenteert 200 appel- en perenrassen, oude en nieuwe soorten. Heeft u een appel- of perenboom in de tuin waarvan u de naam niet weet? Breng 5 gave vruchten van de betreffende boom en Auke vertelt u de naam.

bollen--en-plantenmarkt2

BOLLEN- en PLANTENMARKT
Verkoop van voorjaarsbloeiende bollen, eetbare en niet-eetbare planten, vergeten groenten.

oogstmarkt8

Bij ZONTA CLUB ROTTERDAM bijgestaan door de vrouwelijke imkers van Immeke en de stadsimker van Rotterdam staat het weekend in het teken van de bij en het ‘biologisch’ imkeren. Ook kinderaktiviteiten!

HEEFT U HET LEKKERSTE RECEPT VOOR APPELTAART?
Kom dan met uw recept en de appeltaart naar het Najaars-Festival ‘De eetbare tuin’ voorwaarden zie www.trompenburg.nl U kunt uw appeltaart mét het recept inleveren bij de jury op zaterdag tussen 10 en 15 uur en op zondag tussen 10 en 12 uur. Deelnemers aan de appeltaartwedstrijd krijgen gratis een passe-partout voor het Najaars-Festival (twee dagen entree voor één persoon) Een deskundige jury o.l.v. A. Poll, chef-bakker bij banketbakkerij Carlier beoordeelt zondagmiddag 29 september de appeltaarten. Er zijn drie prijzen voor 1.de lekkerste, 2. de leukste en 3. de snelst te bereiden appeltaart.

Waar?               Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86
Wanneer?       Zaterdag 28 en zondag 28 september
Hoe laat?         10 – 17 uur
Entree?            € 6,25 per dag, passe-partout voor twee dagen € 10,=