Afbeelding:”Monica Akihary (fotograaf: Eric Kampherbeek)

Zestig Rotterdamse zangers van diverse culturen en religies in één concert

Sacred Songs neemt je mee op een muzikale wereldreis door de stad Rotterdam met 60 zangers van diverse culturen en religies in één concert. Onder leiding van stemkunstenares Monica Akihary zingen zij repertoire rond het thema ‘Pelgrimage’. Samen creëren zij één grensverleggende nieuwe compositie die op vrijdag 1 december in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven-Rotterdam in première gaat.

Rijkdom aan stemmen en zangstijlen
De deelnemers aan Sacred Songs Rotterdam hebben stuk voor stuk fantastische stemmen en presenteren een breed palet aan zangstijlen. Leo Davelaar & G-Project brengen met veel schwung hun eigen unieke ‘Neder-Gospel’. Al Wahda presenteert de islamitische variant van gospel, beter bekend als anasheed. De vijftien mannen en vrouwen van Nazareno vertolken sfeervolle melodieuze liederen uit de Kaapverdiaanse kerk; de Kathedrale Cantorij met soliste Rasha Mansour prachtige meerstemmige choralen en Hannah Verhulst liederen uit de synagoge. Shwan Sulaiman brengt met zijn imposante stemgeluid soefi songs ten gehore en Prewien & koor Indiase spirituele muziek.

Thema ‘Pelgrimage’
Het thema ‘pelgrimage’ van deze 10e editie van Sacred Songs is ontleend aan de naam van de concertlocatie: de Pelgrimvaderskerk, een van de oudste kerken van Rotterdam, gelegen in het historisch hart van de superdiverse wijk Delfshaven. Dit jaar viert de kerk haar zeshonderd jarig bestaan.

Muzikale dimensie van religieuze diversiteit
Sacred Songs focust op de muzikale dimensie van de religieuze diversiteit die de hedendaagse Rotterdamse samenleving kenmerkt. Het project richt zich op de zeggingskracht en esthetiek van bezielde muziek en gaat op zoek naar artistieke verbindingen en onderliggende gedeelde waarden.

Al Wahda | fotograaf: Eric Kampherbeek

Artistiek leider Monica Akihary
Monica Akihary is een veelzijdige zangeres, die samen met samen met gitarist Niels Brouwer duo Boi Akih vormt. Haar brede muzikale basis – van westerse tot oosterse genres – komt haar uitstekend van pas als artistiek leider van Sacred Songs. Met een feilloze muzikale intuïtie weet ze de verscheidenheid aan stemmen, genres en klankkleuren samen te smeden in één concertpresentatie.

Een video (van een eerdere editie – in 2016 met Haagse zangers)

Sacred Songs-previews in november
In november zijn er verspreid door de stad al voorproefjes van Sacred Songs Rotterdam te beleven met workshops/optredens van koren die deelnemen aan het project. Za 25 november 16 uur: Preview Jordão Evora & Grupo in Leeszaal Rotterdam-West
Meer info: culture-connection.org/veel-activiteiten-sacred-songs-rotterdam-in-november | www.culture-connection.org en facebook.com/organizationcultureconnection

 

Praktische informatie concert 1 december 2017
Locatie: Pelgrimvaderskerk (Delfshaven), Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam Datum en tijd: Vrijdag 1 december 2017, 20.30 uur Entreeprijs: € 12, – | Kaartverkoop via grounds.nu/agenda/sacred-songs-rotterdam

Sacred Songs Rotterdam is een coproductie van Culture Connection en Podium Grounds is.m. Codarts, Nederland in Dialoog, Rotterdams Volkstheater, Open Rotterdam, stichting Open Haard e.a. Subsidiënten: Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kerk en Wereld, Erasmusstichting, Elise Mathilde Fonds, Stichting Volkskracht.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.