Nog een paar weken en dan vindt de tweede editie plaats van het Discovery Festival Rotterdam. Ook tijdens deze editie is het Onderwijscentrum Erasmus MC dé plek waar de bezoeker kennis kan maken met actuele wetenschap, kunst & muziek. De aankomende week worden de puntjes op de i gezet en is het programma rond.

Dit jaar werken we met het thema No Order, waarin op zoek wordt gegaan naar een nieuwe wereld waarin de oude waarden op de hak worden genomen, worden getransformeerd of zelfs verbannen. Rotterdam heeft dit thema ten harte genomen en is samen met wetenschappers, kunstenaars en muzikanten op zoek gegaan naar de grens tussen chaos en orde.

Harm-Goslink

De Rotterdamse muzikant Harm Goslink heeft zijn eigen huiskamer, waar hij bevriende muzikanten laat langskomen. Daarnaast krijgt ook hij een drietal wetenschappers op bezoek met wie hij het gesprek aangaat over de overeenkomsten tussen het maken van muziek en het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Dit jaar heeft Discovery Festival Rotterdam haar eigen reisbureau, maar wel met een twist. Deze reizen zijn samengesteld door viroloog Ab Osterhaus en staan in het teken van de nog veelal onbekende wereld van virussen.

De Rotterdamse kunstenares Nicky Assmann komt met haar installatie Solaris, een apparatus bestaande uit meerdere schermen die handmatig omhoog worden getrokken. Hierdoor worden er membranen gecreëerd van zeepvloeistof als een interventie in de ruimte. Door speciale belichting wordt de werking van de zeepfilm zichtbaar; een fascinerend fenomeen.

Verder wordt het publiek uitgedaagd om mee te doen aan experimenten waarbij een eigen stad gebouwd kan worden, geleerd wordt hoe een goede balans tussen werk- en bioritme te vinden en ontdekt hoe egoïstisch de mens en vooral jijzelf nu eigenlijk bent. Wil je even sportief doen, spring dan op de ‘Velo Energeticus’ van de Spullenmannen en kom erachter hoeveel energie het kost om een frikadel te produceren. Muziek brengt deze avond ook meer dan genoeg vertier, zo zal Tessa Rose Jackson optreden, Serious Talent van 3FM. En zal de Brusselse band Tommigun hun ‘heartbreakhangover tunes, explosive bursts of anger’ spelen.

Discovery Festival Rotterdam maakt onderdeel uit van de programmering van het World Food Festival en heeft in samenwerking het Het Nieuwe Instituut een middagprogramma samengesteld met de mini-conferentie “Over smaak valt te twisten” over smaak en wetenschap, rondleidingen en een diner in het Future Food House.

Houd de website in de gaten voor de laatste updates omtrent het programma: www.discoveryfestival.nl/rotterdam

DF_logo_RGB

Discovery Festival Rotterdam
Vrijdag 27 september 2013
Onderwijscentrum Erasmus MC & Museumpark
20.00-02.00 uur
Tickets: €8,50 / €6,- (CJP/Student)