Het begon zoals bij vele winkels, met een briefje op de etalageruit, ‘gevraagd medewerker/ster’.

En ja, daar kwam Nancy binnen, 17 jaar en het voorkomen van een echt jong meisje, met de vraag of ze mocht solliciteren. Na een leuk gesprek heb ik gezegd dat ze het de volgende dag zou horen. Maar de volgende dag heb ik niet gehaald, want ik kreeg een telefoontje van haar dat ze ook nog ergens anders kon komen, of ik meteen wilde beslissen.

Dat deed ik en met met ingang van 1 april 1991 heb ik haar aangenomen. We maken nog steeds de grap ‘Nancy je weet het hè, 1 april’. Haha!

We hebben veel in die 25 jaren met elkaar meegemaakt. De overname van kantoorboekhandel Sacré op de Oudedijk, lief en leed in de beide families gedeeld, en ondertussen werd ook nog Peter, Nancy’s broer, aangenomen. Peter is inmiddels ook al lange tijd een bekend gezicht bij Rembrandt. De herinrichting van de Oudedijk in 2012 was heel spannend voor Rembrandt en Nancy was daarbij een grote steun.

Nancy Kantoorboekhandel Rembrandt

Nancy bij de heropening van Albert Heijn-Kralingen in 2015 (links) en als jong meisje

Nancy Kantoorboekhandel Rembrand2t

 

 

 

 

 

Nancy heeft jarenlang op de zaak gepast. Ze woonde namelijk 23 jaar boven de winkel. Nu heeft ze lekker een eigen woning, buiten Kralingen. Lange tijd werd er van alles gedacht over hoe het bij Rembrandt in elkaar zat. Was mevrouw De Jong haar moeder? Was ik als eigenaar haar man? Nee, het is anders, Nancy is gelukkig getrouwd met Sander…

Dankzij Nancy krijgen we elke dag wel een lekker snoepje of koekjes bij de koffie of in de middag bij het drinken van wat fris. Ik wil Nancy bedanken voor de afgelopen 25 jaar dat ze bij ons werkte. Een betere werkneemster, vriendin, had ik mij niet kunnen wensen. En ik hoop dat er nog vele jaren bij mogen komen. Dank je wel! Rembrandt, Oudedijk 168, Rotterdam-Kralingen, tel. 010-4122626, www.rembrandt-kralingen.nl.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)