Elk jaar weer melden zich stoere mensen voor de Natuurwerkdag(en). Dit jaar op vrijdag 5 en zaterdag 6 november. Marius Huender, aanvoerder van de Vrijwilligers van het Kralingse Bos trommelt dan zijn vaste mensen op, die weten van wanten. De club wordt aangevuld met ‘rookies’ die het ook ’s willen proberen in de natuur. Zie: www.natuurwerkdag.nl

Esdoorn
Op zaterdag werd het opschot (zaailingen) van de esdoorn aangepakt, d.w.z. omgezaagd. De esdoorn plant zich nogal snel voort en volgens Marius Huender verdringt de esdoorn andersoortige bomen.  Het oostelijke deel van het Kralingse Bos is verdeeld in vakken, die worden begrensd door greppels. Als dan een vak is gedaan is het resultaat goed zichtbaar. Marius Huender wijst dan tevreden aan waar er weer ruimte is gecreëerd voor andersoortige bomen.

Cris Stroe (oranje jack en blauwe afvalzak), medewerker Beheer & Uitvoering Kralingse Bos (gemeente Rotterdam) hield een oogje in het zeil. Hij heeft het zeer naar z’n zin in het stadse groen.

Holster
Hoe heet nou zo’n zaag? (waarmee de nog dunnen stammetjes van de esdoorns worden doorgezaagd) Pistoolzaag, natuurlijk, want zó neem je ‘m mee, in een holster aan de riem.

De beuk hoort eigenlijk niet thuis in het Kralingse Bos, leerde De Ster. Die boom kan niet diep wortelen en valt dus nogal snel om. De haagbeuk zou geschikter zijn voor het Kralingse Bos.

De Eekhoorn
In de middagpauze werden de 23 vrijwilligers getracteerd op een heerlijke lunch, vegetarisch, bij De Eekhoorn, snackbar aan de Prinses Beatrixlaan, middenin het Kralingse Bos, tegenover de hertenkamp. De lunch was gefinancierd door de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Vrijwilliger in het bos?
Wilt u de vrijwilligers van het Kralingse Bos een handje helpen? Dan kunt u contact opnemen Marius Huender, huender@planet.nl 010-4115921 / 06-15084693

In Het Kralingse Bos kunt u twee keer per week als vrijwilliger aan de slag. Elke woensdag van 13.00 tot 15.30 uur en elke laatste zaterdag van de maand, aanvang 09.00 tot 12.00 uur. Start steeds bij de Heemtuin Kralingse Bos, gelegen aan de noordzijde van de Kralingse Plas, nabij de zgn. vistrap. De groep Kralingse Bos vrijwilligers bestaat al sinds 2003!


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.