Het CHI Quartet: bassist Yiannis Vagianos, saxofonist Loek van den Berg, drummer Django Buiting en pianiste SIU, Tin-Chi (‘CHI’). Het muzikale gezelschap trad zondagavond 29 november op in de grote zaal van Speeltuin Crooswijk aan de Schuttersweg, inderdaad, in Crooswijk. Crooswijker Nico Piek organiseert en programmeert al meer dan 10 jaar ‘Jazz in Crooswijk’ – maandelijkse concerten, vaak gebracht door aankomend jazztalent. Het jaar 2020 zou het grandioze jubileumjaar worden maar het nieuwe coronavirus gooide roet in het eten. Nico organiseert zo goed en kwaad als het gaat de laatste tijd weer concerten, ‘coronaproof’ en dus voor een zeer beperkte groep liefhebbers.

Het volgende concert zal zijn op zondag 20 december. Wie er gaan spelen, weet Nico nog niet. Dat komt ook omdat musici door de coronamaatregelen niet zomaar vanuit het buitenland naar ons land kunnen reizen. Nader bericht daarover volgt z.s.m.

Het CHI Quartet speelde hoofdzakelijk eigen composities van CHI, waaronder Unspoken, Sky of the flat land, Mountain Poem en The Dance. Alle genoemde nummers kunt u beluisteren op siutinchi.com/chi-quartet. Daar is steeds Armand van Wijck op mondharmonica te zien en te horen. Die zit momenteel in Zweden. Loek van den Berg speelde in zijn plaats, op sopraansax, en deed dat meer dan voortreffelijk.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Gevraagd aan Annie Verduyckt, partner van Nico Piek en altijd aanwezig tijdens de concerten, hoe Nico toch steeds weer aan zulke goede muzikanten komt? ‘Nico vindt er iets van’, aldus Annie. Het mysterie van de juiste keus op z’n beknopst.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.