Niet uitgenodigd, wel geattendeerd op de ‘Big Meck BBQ’ op zaterdag 11 september, door de heer die er kennelijk zeer blij mee is dat de Kinderpostzegels dit jaar worden gesierd door afbeeldingen van ‘de heer van stand’ Olivier B. Bommel, Tom Poes en nog een aantal figuren uit de Bommelsaga, betrad De Ster om een uur of halfzeven het Mecklenburgplein.

De BBQ was  overduidelijk nog niet begonnen. Geen rookwolken en geen geuren van verbrand vlees. Na deze hardop uitgesproken constatering, zei de aangesproken feestganger: ‘het duurt allemaal veel te lang voordat het begint en het gaan veel te lang door’. Desalniettemin leken de buren van de Mecklenburgstraat en -plein zich prima te vermaken.

Na jaren kwam de Ster kwam weer ’s Karin Janetzki tegen. Die woont al heel lang aan de Mecklenburglaan. Ooit was ze docent mode aan het Zadkine aan het Benthemplein. Prachtige blauwe jurk en bijpassend geel vest, niet dan? De Ster fotografeerde ’s een modeshow van haar leerlingen. De schoentjes zijn van kleinzoon Samuel. En de heer die zo vol is van de Bommelsga is Hugo Verbrugh, die wekelijks columns schrijft voor De Ster / De Ster Online. Zie: kinderpostzegels.nl/olivier-b-bommel-en-tom-poes-vieren-80e-verjaardag-op-kinderpostzegels-2021/

Foto’s in hoge resolutie hier

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.