Thuis Op Straat, TOS, en de Vrijwilligerswinkel Kralingen-Crooswijk gaven vrijdagavond 11 januari hun gezamenlijke ‘nieuwjaarsfeestje’ in en bij de TOS-locatie aan de Ommoordsestraat 12, hoek Berkelplein.

Waarom gezamenlijk? De Vrijwilligerswinkel is ingetrokken bij TOS! Om dat te vieren vielen Hanneke Grootenboer van de Vrijwilligerswinkel en Kate Schaafsma van TOS met de deur in huis. TOS-dame Angela Brown stond aan de goede kant klaar met haar fototoestel.

TOS, Thuis Op Straat-Kralingen-Crooswijk, Ommoordsestraat 12 (Berkelplein), tel. 010-4520808, www.thuisopstraat. nl. Vrijwilligerswinkel Kralingen-Crooswijk, Ommoord – sestraat 12, tel. 010-4414050, www.vrijwilligerswinkel.nl.

In december vestigde TOS zich al op deze nieuwe locatie. Sinds begin januari is ook de Vrijwilligerswinkel te vinden op de Ommoordsestraat. Zij verruilde Capelle aan den IJssel voor Rotterdam. Hanneke Grootenboer van de Vrijwilligerswinkel over de verhuizing: “Ons oude pand moesten wij verlaten. Al enige tijd werken wij samen met TOS in verschillende projecten. Het pand aan de Ommoordsestraat was voor TOS alleen te groot, het was dus eigenlijk een win-winsituatie. Om bij elkaar in één pand te zitten heeft eigenlijk alleen maar voordelen voor ons allebei.”

TOS en de Vrijwilligerswinkel delen hun expertise, ervaring en ideeën met elkaar. Op verschillende projecten werken ze met elkaar samen. Er worden al geruime tijd vrijwilligers ingezet op projecten van TOS. Paulette Verbist is blij met de gezamenlijke huisvesting: “Het is goed om te zien dat twee maatschappelijke partners zich gezamenlijk vestigen in één pand. De samenwerking kan hierdoor alleen maar verbeteren en verder uitgebreid worden. Samen bereik je meer dan alleen, hier gaan beide organisaties én de vrijwilligers van TOS en de Vrijwilligerswinkel profijt van hebben.”

Tijdens de opening liepen Kate Schaafsma, directrice van TOS en Hanneke Grootenboer van de Vrijwilligerswinkel door een papieren deur. Met deze handeling werd de verhuizing en de opening gevierd. Verder waren er stands om informatie te verkrijgen, konden bezoekers de vacatures bekijken en waren er voor de kinderen door TOS vele activiteiten georganiseerd. “Het was een geslaagd feest en een goed begin in ons nieuwe pand,” aldus Hanneke Grootenboer over de opening.