Bijschrift foto: Toen de Sterfotograaf verscheen op 5 juni, dook Nik de kelder in. Hij voelde helemaal niks voor een foto. Zijn collega Emiel (rechts) dacht daar gelukkig anders over en gastheer Joël Valentijn zocht de geschikste plek uit.

De Kralingsche Bal klinkt bekakt maar ze lopen er verre van naast hun schoenen. De Kralingsche Bal wordt gerund door twee heren, Emiel Pleijsier (37) en Nik Draaijer (33), die elkaar niet op de uni hebben leren kennen maar in een afkickkliniek. Beide koks waren in het verleden verslaafd aan drank, drugs en gokken.

Volledig clean -’we drinken geen druppel meer’- startten zij vrijdag 5 juni samen De Kralingsche Bal, pal naast vishandel Ruud den Haan aan de Oudedijk – daar waar voorheen de Sneckbar was gevestigd. En daarmee pakken ze hun kans op een stabiele toekomst met beide handen aan. ,,We hebben ons lesje geleerd”, benadrukt Emiel Pleijsier die voorheen de keukens van onder meer De Harmonie, ‘t Boerengat en Westerpaviljoen in Rotterdam en Werelds aan de Kade in zijn geboorteplaats Oud-Beijerland bestierde.

De menukaart van De Kralingsche Bal grossiert in burgers en in ballen.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

,,We serveren burgers met ballen”, stelt Nik Draaijer die eerder ervaring opdeed bij Hamburg en Ter Marsch & Co in Rotterdam.

Het interieur van De Kralingsche Bal is een georganiseerd ratjetoe aan veelal gevonden voorwerpen. ,,We kiezen heel bewust voor recycling. Het is bizar wat je ‘s avonds bij de vuilcontainers op straat tegenkomt, complete kasten en banken. Een beetje schuren, een nieuwe laklaag en voilà, als nieuw. Waar we een steentje kunnen bijdragen aan het milieu, zullen we dat niet nalaten”, aldus Emiel Pleijsier.

De Kralingsche Bal, Oudedijk 151-B, Rotterdam-Kralingen, tel. 06-41153685.

(tekst: Panna Cotta, bewerkt)