Voorzitter van de deelgemeenteraad Kralingen-Crooswijk Lucas de Boer opende het ING-kantoor aan de Oudedijk 133 in Rotterdam officieel op dinsdag 8 januari. Het kantoor is praktisch en modern ingericht volgens de nieuwe kantorenformule van de ING. ING-klanten kunnen gemakkelijk en snel de eigen bankzaken regelen, maar ook terecht voor deskundig, persoonlijk advies.

Drie zones
Het nieuwe bankkantoor is ingedeeld in drie zones. In de zelfbedieningszone kunnen klanten zelf geld opnemen en geld storten of internetbankieren. Voor persoonlijke hulp of advies bij bankzaken kunnen zij aan de balie direct geholpen worden door een van de deskundige adviseurs. Voor uitgebreid financieel advies op het gebied van hypotheken, beleggen, pensioenen of het starten van een eigen bedrijf, is het ten slotte mogelijk een afspraak te maken met een gespecialiseerde adviseur. Het adviesgesprek vindt plaats op de locatie naar keuze van de klant. Dat kan in een spreekkamer op het ING-kantoor, maar bijvoorbeeld ook bij de klant thuis. Met de opening van dit ING-kantoor werd het tijdelijk op Avenue Concordia gevestigde kantoor gesloten.

Landelijk netwerk
Philippine Risch, directeur Kantoren ING: “Bij ING hebben klanten toegang tot een landelijk dekkend netwerk van moderne bankkantoren op goed bereikbare locaties. In Rotterdam is ons nieuwe kantoor aan de Oudedijk zes dagen per week open, van maandag tot en met zaterdag. Of klanten nu snel en eenvoudig hun bankzaken direct willen regelen of een beroep willen doen op onze deskundige adviseurs, alle klanten in Rotterdam kunnen van de voordelen van de nieuwe formule profiteren.” (tekst: ING Persvoorlichting)

Verruimde openingstijden, nachtkluis, binnen pinnen en op zichtbare plek

 

Opening
Als openingshandeling werd het (natuurlijk) oranje lint dinsdag 8 januari doorgeknipt door deelraadsvoorzitter Lucas de Boer. Rechts van hem kantoormanager Maureen Wernet en links Renée Noll, ING-adviseur. In zijn openingstoespraak stipte De Boer aan dat de ING niet alleen ‘online’ aanwezig is, maar ook fysiek. ‘Gelukkig maar’, vond hij, ‘wat blijft er anders over van de Oudedijk?’ Maar allebei blijkt tegenwoordig vaak noodzakelijk, aldus De Boer. Hij stelde vast dat de ING zich nu op een zeer ‘zichtbare plek’ in Kralingen heeft gevestigd. Kralingen staat bekend om het ‘oude geld’, maar er is ook ‘nieuw geld’. Met dat laatste doelde De Boer op de vele studenten die in Kralingen wonen maar die natuurlijk nog niet zoveel te besteden hebben. De Boer sprak de hoop uit dat de ING trendsetter blijkt op de Oudedijk. Die winkelstraat heeft immers het afgelopen jaar zwaar geleden onder de herinrichting.

Binnen pinnen
Rayondirecteur Rob Jansen nam zijn toehoorders mee in de geschiedenis van de bank. Al in 1895 was de voorloper van de ING, de RijksPostSpaarbank (RPS) gevestigd aan de Avenue Concordia! In 1918 kwam daar de Postcheque- en Girodienst (‘Giro’) bij. In mei 1940 werd die vestiging ‘weggebombardeerd’, maar het postkantoor, met de Postspaarbank en de Giro, keerde op dezelfde plek terug in de nieuwbouw. Tot 8 januari had de ING daar ook weer het tijdelijke kantoor ingericht, na de opheffing van het postkantoor. Op 13 december 2011 gingen daar de deuren open die nu weer gesloten zijn. De vorige ING-locatie aan Avenue Concordia beschikte niet over een nachtkluis, aan de Oudedijk is dat wel het geval. En: aan de Avenue Concordia kon het niet, maar aan de Oudedijk kan binnen worden gepind!

 

ING-logo

Oudedijk 133
3061 AA Rotterdam
Tel. 0900-0933
Geopend: maandag t/m vrijdag 9.30 – 18.00 uur, zaterdag 9.30 – 14.00 uur.