De bijna 130 jaar oude Stichting Kinderopvang Irene in Rotterdam- Crooswijk heeft weer een mooie toekomst voor de boeg! Op dinsdag 1 oktober jl. is een bijzondere samenwerking tussen Kinderopvang Irene en Kinderopvang Mundo bekrachtigd.

Met een vestiging aan de Isaäc Hubertstraat en aan het Paradijsplein in Rotterdam- Crooswijk vervult Stichting Kinderopvang Irene een belangrijke functie voor de wijk. De stichting zorgt dat ouders uit de omgeving de mogelijkheid hebben om de opvang van hun kinderen op een professionele wijze invulling te geven. Vanwege de daling in de vraag naar kinderopvang is het bestuur van Kinderopvang Irene op zoek gegaan naar een goede partner die de organisatie weer ‘nieuw leven’ in kan blazen.

Stabiel
Kinderopvang Irene heeft gekozen om met Kinderopvang Mundo nauw samen te gaan werken en heeft daarmee een stabiele en gezonde partner gevonden om ‘professionele opvang’ van kinderen in Crooswijk te kunnen waarborgen. Per 1 oktober j.l. is Monique Dongelmans naast directeur-bestuurder van Kinderopvang Mundo ook directeur-bestuurder van Kinderopvang Irene. De Raad van Toezicht van Mundo is eveneens binnen Stichting Kinderopvang Irene aangetreden.

Alternatief
De locaties van Kinderopvang Irene gaan nauw samenwerken met Mundo’s vestiging KDV de Boezemvrienden aan de Boezemsingel in gebouw Hoppesteyn. De werkzaamheden van het centrale bureau in de Isaäc Hubertstraat zijn uitbesteed aan het Servicebureau van Kinderopvang Mundo. Vanwege de krimp moet Kinderopvang Irene de deuren sluiten van de hele dagopvang in de Isaäc Hubertstraat (de buitenschoolse opvang blijft hier wel bestaan). Maar door de samenwerking is het nu ook mogelijk om ouders een goed alternatief te bieden bij vestigingen Sam- Sam of Mundo’s KDV de Boezemvrienden.

Services
Monique Dongelmans zal ook andere maatregelen treffen die de organisatie aantrekkelijker moeten maken voor ouders en kinderen. Het gaat hierbij om het invoeren van succesvolle services en diensten waar klanten van Mundo al gebruik van maken. Monique Dongelmans vertelt dat ze razend enthousiast is over haar nieuwe rol bij Kinderopvang Irene en dat de extra services en diensten die Kinderopvang Irene gaat bieden eerst verder met de oudercommissies worden besproken: “De stem van onze klanten vind ik heel belangrijk. Kinderen moeten natuurlijk een fantastische tijd bij ons beleven en ouders wil ik het een stuk makkelijker maken in deze hectische tijden. Door goed te luisteren naar de stem van ouders kunnen we echt iets betekenen voor het gezin.”

Shula, de voorzitter van de oudercommissie van Kinderopvang Irene vertelt: “Het pedagogische concept van Mundo sluit goed aan op dat van Kinderopvang Irene. De natuurtuinen, het activiteitenteam, de warme maaltijd en het ontbijt zijn voor ons als ouders en vooral voor onze kinderen zeer welkom. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Marjan Punt, voormalig voorzitter van het bestuur van Stichting Kinderopvang Irene, vertelt: “We zijn ontzettend blij dat we een hele goede organisatie hebben gevonden om mee samen te werken. Kinderopvang Mundo is een partner die zich, binnen een turbulente tijd voor de sector, toch zeer goed in balans weet te houden en ook onze ouders en kinderen een hoog kwaliteitsniveau blijft bieden. Een van de diensten die Kinderopvang Irene in het verleden aan haar klanten heeft kunnen bieden: de warme maaltijd, kan binnen deze samenwerking weer terugkomen. Ook de natuurtuinen en de bijzondere BSO activiteiten kunnen opnieuw leven worden ingeblazen. We weten zeker dat onze ouders en de kinderen in zeer goede handen zijn.”

Kinderopvang Mundo
Mundo is een middelgrote organisatie met meer dan 20 verschillende locaties in de regio Rijnmond. In de plaatsen Schiedam, Rotterdam, Spijkenisse, Dordrecht, Barendrecht en Ridderkerk biedt Mundo zowel hele dagopvang (KDV) als buitenschoolse opvang (BSO). Per dag ontvangt Mundo ongeveer 750 kinderen, waarvan 350 op de BSO en 400 op de KDV.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.kinderopvangmundo.nl of kunt u bellen naar 010-2461133. Wilt u meer weten over Kinderopvang Irene? Kijk dan op www.kinderopvangirene. nl of bel 010- 4142891.

Volg Kinderopvang Mundo via Twitter @LeuksteOpvang of Facebook. com/kinderopvangmundo

logo mundo

(ingezonden mededeling Mundo)