Als je naaste dementeert, zul jij hem of haar waarschijnlijk met steeds meer dingen moeten helpen. Je geliefde wordt namelijk steeds vergeetachtiger en ook gesprekken voeren wordt steeds lastiger. Hoewel je in het begin waarschijnlijk nog wel alleen voor je naaste kunt zorgen, zal dit op de lange termijn lastiger worden

Naarmate de ziekte vordert wordt verzorging steeds zwaarder. Door de dementie kan je geliefde namelijk onzeker, achterdochtig en zelfs agressief worden. Ook bestaat de kans dat hij of zij zich niet meer door jou willen laten helpen. Je hebt dan hulp nodig om je naaste goed te kunnen blijven verzorgen. Het is fijn om te weten dat je dan een beroep kunt doen op thuiszorg in Rotterdam. Zuster Jansen legt uit wat er mogelijk is.

Particuliere thuiszorg of 24-uurs zorg
Voor mensen met dementie is het belangrijk om zo lang mogelijk in dezelfde omgeving te blijven en rust en regelmaat te hebben. Met particuliere thuiszorg of 24-uurs zorg van Zuster Jansen hoeft je geliefde niet naar een zorginstelling, maar krijgt hij of zij thuis goede en passende zorg.

Zuster Jansen stelt namelijk al binnen enkele uren een vast team van gespecialiseerde zorgmedewerkers beschikbaar. Zo ziet je geliefde niet steeds nieuwe gezichten en is er rust en regelmaat. De zorg wordt aangepast aan de wensen en behoeften van jou en je naaste.

Kosten en vergoedingen
Particuliere thuiszorg voor ouderen is zorg die je zelf bekostigt. Maar je kunt hiermee de zorg volledig zelf inrichten en je behoudt dus veel keuzevrijheid. In veel gevallen kun je een deel van de kosten vergoeden door het Persoons Gebonden Budget (PGB). Dit budget krijgt de zorgbehoevende om zorg in te kopen.

Wil je meer weten over de particuliere thuiszorg of 24-uurs zorg in Rotterdam? Vul dan het contactformulier in op de website van Zuster Jansen of neem telefonisch contact op.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.