Joris Lutz (rechts) met zijn buddy Emre (links). Beide zijn acteurs en muzikanten en vormen daardoor een ideaal buddy koppel

Samenwerking met Debatpodium Arminius en Oprecht Catering

Rotterdam, een stad vol energie, diversiteit en potentie, biedt met het nieuwe matchingstraject van Buddy to Buddy de mogelijkheid om een verschil te maken in het leven van nieuwe Nederlanders en stadgenoten. Al meer dan acht jaar koppelt Buddy to Buddy vluchtelingen en stadsgenoten aan elkaar voor vriendschappelijk contact. Vijf keer per jaar starten we een matchingsronde van vier maanden, waarbij buddy’s worden gekoppeld op basis van gedeelde interesses en hobby’s. Het gehele traject is kosteloos voor de deelnemers.

Van Venture Café tot Debatpodium Arminius
Buddy to Buddy werkt elke ronde samen met nieuwe locaties en Rotterdamse organisaties. Afgelopen ronde werd georganiseerd in Venture Café, onderdeel van CIC in het Rotterdamse Groothandelsgebouw. Met het gitaarspel en zang van bekende Rotterdammer Joris Lutz werden de eerste connecties gemaakt en het ijs gebroken.

Aankomende ronde zal van start gaan in het Debatpodium Arminius, onder het genot van een gezamenlijke maaltijd verzorgd door Oprecht Catering. Beide organisaties hebben zich verbonden met het concept van Buddy to Buddy en dragen bij aan het mogelijk maken van deze ronde.

“Door leuke opdrachten tijdens het matchingsdiner werd het ijs gebroken. Vanaf dat moment maakte het me helemaal niet meer uit aan wie ik gekoppeld zou worden. Met iedereen die ik sprak had ik namelijk meteen een klik.” – Kelly (Buddy van Ahmad)

Een inclusief Rotterdam
Het concept is eenvoudig maar krachtig: als buddy kom je minstens één keer per week samen met een nieuwe Nederlander om iets leuks te ondernemen. Of het nu gaat om het ontdekken van verborgen plekjes in de stad, het proeven van nieuwe keukens, of gewoon een goed gesprek voeren, deze ontmoetingen creëren vriendschappen die je leven verrijken. Buddy to Buddy gelooft dat wederzijds begrip en respect de bouwstenen zijn van een inclusieve samenleving. Samen kunnen we barrières doorbreken, vooroordelen wegnemen en een stad creëren waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

“Ik ben een tijd ziek geweest tijdens mijn buddy-schap. Toen ik vroeg of hij een andere buddy wilde, zei hij: ‘Ik wil contact met jou omdat jij Kelly bent.’ Dat raakte me erg. Buddy to Buddy zorgt echt voor een nieuw niveau van connectie.” – Kelly

Informatieavond
Voordat ons matchingstraject van start gaat in Debatpodium Arminius, willen we je graag uitnodigen voor onze informatieavond op 24 mei om 19:00 in Leeszaal West. Hier maak je kennis met ons team, hoor je verhalen van buddy’s en ontvang je alle details over het nieuwe matchingstraject. Of je nu een geboren en getogen Rotterdammer bent of je hart op latere leeftijd verloren hebt aan de stad, iedereen is welkom om deel te nemen.

Over Stichting Buddy to Buddy
Stichting Buddy to Buddy koppelt inmiddels in vijftien verschillende steden vluchtelingen aan inwoners op basis van gelijkgestemde interesses. Met succes, want bekend maakt bemind. We hebben de afgelopen jaren het Appeltje van Oranje en de Brouwer Vertrouwensprijs gewonnen. Na succesvolle pilotrondes in Rotterdam hebben we nu de lokale stichting Buddy to Buddy Rotterdam opgericht, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en verschillende andere Rotterdamse organisaties. Hiermee willen we nog meer impact creëren in onze stad, waarbij we groeien en bloeien.

Strangers are strangers, until they meet.

Meer informatie is te vinden op www.buddytobuddy.nl/rotterdam.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.