Feestelijke presentatie ’Reisverhalen’.

Lieve vrienden en kunstvrienden.

Het is rond 65 jaar geleden dat ik naar de Rotterdamse kunstacademie ging, net zo lang als ik Arina ken, die dit jaar 80 is geworden. Het is 40 jaar geleden dat ik in Amsterdam de studie kunstgeschiedenis afrondde en dat ik mijn eerste kunstexpositie in Schoonhoven hield. En het is 20 jaar na mijn eerste boek, over de Rotterdamse graficus Antoon Derkzen van Angeren. Voor Arina en mij genoeg redenen voor iets feestelijks.

Ik heb de coronatijd benut om verhalen te schrijven en te herschrijven over een aantal van mijn (onze) reizen in binnen- en buitenland. Het wordt een mooie geïllustreerde bundel met 13 verhalen in ca 120 pagina’s in full colour, uitgegeven in eigen beheer. De vormgeving wordt, net als die van mijn bundel Puin en vriendschap, verzorgd door Theun Okkerse. Kees Lafeber, de gewaardeerde oud-docent literatuur aan de Volks Universiteit, die de verhalen heeft geredigeerd, zal de bundel presenteren. De stemming wordt verhoogd door schrijver/zanger Arie van der Krogt.

Plaats en tijd van handeling zijn: De Botanische Tuin Kralingen, ingang Kralingse Plaslaan 110 (niet te verwarren met het Arboretum), op zondag 12 september, om 15.00 uur.

Voor de kosten van de druk en de feestelijke presentatie vragen Arina en ik een bescheiden bijdrage. De totale productiekosten nemen wij voor onze rekening, uit blijdschap dat we, met dank aan de wetenschap, de pandemie straks achter ons kunnen laten.

Om een idee te krijgen van de grootte van de vereiste oplage van het boek en van het aantal personen dat wij op de presentatie mogen verwachten, vraag ik jullie om op een exemplaar in te tekenen.

Dit kan door €15 over te maken (een groter bedrag is natuurlijk ook welkom) op bankrekening NL38 RABO 0356 3206 26 t.n.v. M.J. Wagner, met de vermelding: Reisverhalen, naam, adres en telefoonnummer.

Als jullie de presentatie niet kunnen bijwonen krijgen jullie het boek kosteloos thuis aangeleverd. Bedankt, hopelijk tot ziens en de hartelijke groeten van Arina en mij,

Jan Wagner


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.